Nabeschouwing Genk - Kortrijk (2-1) || Jupiler Pro League 2019/2020

Vrijdag 26 juli 2019 - 20:30 uur



In de Jupiler Pro League 2019/2020 neemt Genk het vrijdag 26 juli 2019 om 20:30 uur in eigen huis op tegen Kortrijk. De wedstrijd wordt gespeeld in Luminus Arena in Genk.

Via de Genk - Kortrijk live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Genk - Kortrijk (2-1)

Het Jupiler Pro League duel tussen Genk en Kortrijk is onder leiding van scheidsrechter Erik Lambrechts geëindigd in een 2-1 overwinning voor Genk. Na 45 minuten stond er een 0-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 13e minuut door J. De Sart, waarmee Kortrijk met 0-1 de leiding nam. Genk kwam in de 50e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van B. Nygren, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 76e minuut zette I. Hagi zijn team op een 2-1 voorsprong, waarmee Genk de leiding in de wedstrijd nam. Het bleek uiteindelijk het beslissende doelpunt van de wedstrijd te zijn, want beide teams wisten hierna niet meer tot scoren te komen.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Erik Lambrechts, waardoor Genk dankzij een 2-1 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

Wedstrijdstatistieken Genk - Kortrijk
Goals
2
1
Balbezit
75%
25%
Schoten totaal
9
7
Schoten op doel
2
4
Aanvallen
121
84
Gevaarlijke aanvallen
94
44
Overtredingen
6
19
Buitenspel
0
1
Corners
6
2
Wissels
3
3
LIVE Genk - Kortrijk 2-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Genk - Kortrijk teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

Minuut Actie Omschrijving Team Resultaat
13' Doelpunt Kortrijk Doelpunt J. De Sart met assist van K. DHaene Kortrijk 0-1
50' Doelpunt Genk Doelpunt B. Nygren Genk 1-1
54' Wissel Kortrijk Wissel E. Ocansey voor H. Kage Kortrijk
63' Wissel Genk Wissel J. Paintsil voor M. Benson Genk
67' Wissel Kortrijk Wissel E. Rolland voor A. Ajagun Kortrijk
71' Wissel Kortrijk Wissel I. Ezekiel voor I. Mboyo Kortrijk
74' Wissel Genk Wissel I. Hagi voor B. Nygren Genk
76' Doelpunt Genk Doelpunt I. Hagi met assist van J. Ito Genk 2-1
86' Gele kaart Kortrijk Gele kaart voor P. Golubovic Kortrijk
90' Wissel Genk Wissel J. Piotrowski voor J. Ito Genk
Video hoogtepunten en samenvatting Genk - Kortrijk
Opstellingen Genk - Kortrijk
De opstellingen van Genk en Kortrijk zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Genk gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Kortrijk zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Formatie 4-3-3
Coach Felice Mazzù
Formatie 4-2-3-1
Coach Yves Vanderhaeghe
Wissels Kortrijk
# Speler Pos.
12 Jarno De Smet K
16 Maxime De Man K
55 Vladimir Kovačević V
6 Lucas Rougeaux V
18 Nihad Mujakić V
26 Elohim Rolland M
19 Tyron Ivanof M
51 Eric Ocansey A
39 Imoh Ezekiel A
Voorbeschouwing Genk - Kortrijk

Genk en Kortrijk treffen elkaar in de 1e speelronde van de Jupiler Pro League van het seizoen 2019/2020. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Erik Lambrechts en zijn assistenten. Beide teams zullen het nieuwe Jupiler Pro League seizoen uiteraard goed willen beginnen, met bij voorkeur een overwinning in de eerste ronde.

De vorige ontmoeting tussen Genk en Kortrijk in de Jupiler Pro League vond plaats op 8 december 2018 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 23 duels belooft het een spannende wedstrijd te worden, aangezien zowel Genk als Kortrijk wisten 8 keer van elkaar te winnen. Een confrontatie tussen beide teams eindigde 7 keer in een gelijkspel.

Resultaat Aantal
Winst Genk 8
Winst Kortrijk 8
Gelijkspel 7
Totaal 23

De weersverwachting voor deze wedstrijd is regenachtig.

Tags
Genk - Kortrijk Opstelling Genk Opstelling Kortrijk Live Genk - Kortrijk Live Genk - Kortrijk kijken Genk - Kortrijk kijken Live Genk - Kortrijk stream Genk - Kortrijk Fox Sports Nabeschouwing Genk - Kortrijk Uitslag Genk - Kortrijk Statistieken Genk - Kortrijk Jupiler Pro League 2019/2020 Genk - Kortrijk wedden Genk - Kortrijk gokken Genk - Kortrijk Unibet