Nabeschouwing Genk - Standard Luik (1-3) || Jupiler Pro League 2019/2020

Zondag 16 februari 2020 - 18:00 uur

In de Jupiler Pro League 2019/2020 neemt Genk het zondag 16 februari 2020 om 18:00 uur in eigen huis op tegen Standard Luik. De wedstrijd wordt gespeeld in Luminus Arena in Genk.

Via de Genk - Standard Luik live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Genk - Standard Luik (1-3)

Het Jupiler Pro League duel tussen Genk en Standard Luik is geëindigd in een 1-3 overwinning voor Standard Luik. Na 45 minuten stond er een 0-2 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-3 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 31e minuut door Z. Vanheusden, waarmee Standard Liège met 0-1 de leiding nam. Standard Liège vergrootte in de 42e minuut de voorsprong nadat het via een goal van D. Čop op een 0-2 voorsprong kwam te staan. In de 84e minuut wist Genk de achterstand terug te brengen door de 1-2 te scoren via S. Dewaest.

Na 92 minuten werd de voorsprong voor Standard Liège vergroot nadat A. Boljević de 1-3 wist te scoren.

Even later blies de scheidsrechter af, waardoor de wedstrijd eindigde in een 1-3 winst voor Standard Luik.

LIVE Genk - Standard Luik 1-3

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Genk - Standard Luik teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

31' Doelpunt Standard Liège Doelpunt Z. Vanheusden met assist van K. Laifis Standard Liège 0-1
34' Gele kaart Standard Liège Gele kaart voor K. Laifis Standard Liège
37' Gele kaart Standard Liège Gele kaart voor G. Cimirot Standard Liège
42' Doelpunt Standard Liège Doelpunt D. Čop met assist van S. Amallah Standard Liège 0-2
46' Wissel Genk Wissel B. Limbombe voor J. Ito Genk
46' Wissel Genk Wissel K. Thorstvedt voor C. Cuesta Genk
63' Gele kaart Genk Gele kaart voor D. Wouters Genk
68' Wissel Standard Liège Wissel N. Raskin voor S. Amallah Standard Liège
69' Gele kaart Genk Gele kaart voor S. Dewaest Genk
71' Wissel Genk Wissel S. Odey voor D. Wouters Genk
82' Wissel Standard Liège Wissel A. Boljević voor M. Carcela Standard Liège
84' Doelpunt Genk Doelpunt S. Dewaest met assist van T. Bongonda Genk 1-2
88' Wissel Standard Liège Wissel S. Miangue voor D. Čop Standard Liège
92' Doelpunt Standard Liège Doelpunt A. Boljević met assist van M. Lestienne Standard Liège 1-3
Video hoogtepunten en samenvatting Genk - Standard Luik
Opstellingen Genk - Standard Luik
De opstellingen van Genk en Standard Luik zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Genk gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Standard Luik zal beginnen in een 4-3-2-1 opstelling.
Voorbeschouwing Genk - Standard Luik

Genk en Standard Luik treffen elkaar in de 26e speelronde van de Jupiler Pro League van het seizoen 2019/2020.

De vorige ontmoeting tussen Genk en Standard Luik in de Jupiler Pro League vond plaats op 19 oktober 2019 en dat duel eindigde in een overwinning voor Standard Luik. Op basis van de afgelopen 41 duels tussen beide teams is Standard Luik favoriet. 21 keer wist de ploeg van Genk te winnen, tegenover 11 winstpartijen voor Genk. 9 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Genk 11
Winst Standard Luik 21
Gelijkspel 9
Totaal 41

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Genk op een 6e positie staat, terwijl we Standard Luik terugvinden op de 5e plaats.