Nabeschouwing Gent - Club Brugge (1-1) || Jupiler Pro League 2019/2020

Zondag 22 december 2019 - 14:30 uur

In de Jupiler Pro League 2019/2020 neemt Gent het zondag 22 december 2019 om 14:30 uur in eigen huis op tegen Club Brugge. De wedstrijd wordt gespeeld in GHELAMCO-arena in Gent.

Via de Gent - Club Brugge live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Gent - Club Brugge (1-1)

De Jupiler Pro League 2019/2020 wedstrijd tussen Gent en Club Brugge geresulteerd in een gelijkspel. Halverwege de wedstrijd stond het 0-0 wat in de tweede helft uiteindelijk zou leiden tot een 1-1 eindstand.

Het eerste doelpunt viel pas in de tweede helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 57e minuut door E. Dennis, waarmee Club Brugge met 0-1 de leiding nam. Gent kwam na 73 minuten weer op gelijke hoogte door een goal van V. Odjidja-Ofoe, waardoor de stand op 1-1 kwam te staan. Dit bleek ook direct het laatste doelpunt in deze wedstrijd te zijn. Het lukte beide ploegen hierna namelijk niet meer om een winnende treffer te maken.

Aan het einde van de tweede helft floot de arbiter af, waarmee de wedstrijd zonder winnaar eindigde. Beide ploegen zullen zodoende genoegen moeten nemen met een 1-1 einduitslag.

LIVE Gent - Club Brugge 1-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Gent - Club Brugge teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

36' Wissel Club Brugge Wissel C. de Ketelaere voor P. Tau Club Brugge
46' Wissel Club Brugge Wissel E. Sobol voor F. Ricca Club Brugge
57' Doelpunt Club Brugge Doelpunt E. Dennis met assist van E. Sobol Club Brugge 0-1
59' Gele kaart Gent Gele kaart voor L. Depoitre Gent
61' Wissel Gent Wissel A. Castro-Montes voor M. Lustig Gent
65' Wissel Gent Wissel G. Kvilitaia voor L. Depoitre Gent
70' Wissel Club Brugge Wissel E. Balanta voor M. Rits Club Brugge
71' Gele kaart Gent Gele kaart voor J. David Gent
73' Doelpunt Gent Doelpunt V. Odjidja-Ofoe met assist van J. David Gent 1-1
86' Gele kaart Gent Gele kaart voor V. Odjidja-Ofoe Gent
88' Wissel Gent Wissel R. Bezus voor V. Odjidja-Ofoe Gent
90' Gele kaart Club Brugge Gele kaart voor E. Balanta Club Brugge
93' Gele kaart Gent Gele kaart voor R. Bezus Gent
Video hoogtepunten en samenvatting Gent - Club Brugge
Opstellingen Gent - Club Brugge
De opstellingen van Gent en Club Brugge zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Gent gaat aantreden in een 4-1-3-2 formatie en Club Brugge zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Formatie 4-1-3-2
Coach Jess Thorup
Coach Philippe Clement
Voorbeschouwing Gent - Club Brugge

Gent en Club Brugge treffen elkaar in de 20e speelronde van de Jupiler Pro League van het seizoen 2019/2020. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Lawrence Visser en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Gent en Club Brugge in de Jupiler Pro League vond plaats op 6 oktober 2019 en dat duel eindigde in een overwinning voor Club Brugge. Op basis van de afgelopen 43 duels tussen beide teams is Club Brugge favoriet. 19 keer wist de ploeg van Gent te winnen, tegenover 12 winstpartijen voor Gent. 12 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Gent 12
Winst Club Brugge 19
Gelijkspel 12
Totaal 43

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Gent op een 4e positie staat, terwijl we Club Brugge terugvinden op de 1e plaats.

De weersverwachting voor deze wedstrijd is motregen.