Nabeschouwing Gent - Sporting Charleroi (1-4) || Jupiler Pro League 2019/2020

Zaterdag 7 maart 2020 - 20:00 uur

In de Jupiler Pro League 2019/2020 neemt Gent het zaterdag 7 maart 2020 om 20:00 uur in eigen huis op tegen Sporting Charleroi. De wedstrijd wordt gespeeld in GHELAMCO-arena in Gent.

Via de Gent - Sporting Charleroi live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Gent - Sporting Charleroi (1-4)

Het Jupiler Pro League duel tussen Gent en Sporting Charleroi is geëindigd in een 1-4 overwinning voor Sporting Charleroi. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 0-2 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-4 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 39e minuut door S. Nicholson, waarmee Sporting Charleroi met 0-1 de leiding nam. Een penalty zorgde er later in de 44e minuut voor dat Sporting Charleroi via M. Ilaimaharitra op 0-2 kwam te staan. In de 57e minuut volgde een derde treffer van Sporting Charleroi, waarmee M. Fall zijn ploeg op een comfortabele 0-3 voorsprong zette.

Na 59 minuten deed A. Niangbo iets terug door de aansluitingstreffer te maken, waarmee de achterstand van Gent werd verkleind tot 1-3. In de 84e minuut moest Gent verder met een man minder, nadat M. Mohammadi een tweede gele kaart kreeg. In de 89e minuut werd de stand op 1-4 gezet na een benutte penalty van Sporting Charleroi speler K. Rezaei.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van de arbiter bij een 1-4 eindstand in het voordeel van Sporting Charleroi.

LIVE Gent - Sporting Charleroi 1-4

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Gent - Sporting Charleroi teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

8' Wissel Sporting Charleroi Wissel M. Diagne voor S. Willems Sporting Charleroi
16' Gele kaart Gent Gele kaart voor E. Owusu Gent
39' Doelpunt Sporting Charleroi Doelpunt S. Nicholson met assist van K. Rezaei Sporting Charleroi 0-1
41' Gele kaart Gent Gele kaart voor M. Mohammadi Gent
44' Penalty Sporting Charleroi Penalty M. Ilaimaharitra Sporting Charleroi 0-2
46' Wissel Gent Wissel A. Niangbo voor G. Kvilitaia Gent
55' Wissel Gent Wissel G. Chakvetadze voor B. Dejaegere Gent
57' Doelpunt Sporting Charleroi Doelpunt M. Fall met assist van R. Morioka Sporting Charleroi 0-3
59' Doelpunt Gent Doelpunt A. Niangbo met assist van R. Bezus Gent 1-3
67' Gele kaart Sporting Charleroi Gele kaart voor R. Morioka Sporting Charleroi
72' Wissel Gent Wissel D. Mbayo voor R. Bezus Gent
74' Wissel Sporting Charleroi Wissel J. Kayembe voor A. Gholizadeh Sporting Charleroi
84' Tweede gele kaart Gent Tweede gele kaart voor M. Mohammadi Gent
89' Penalty Sporting Charleroi Penalty K. Rezaei Sporting Charleroi 1-4
91' Wissel Sporting Charleroi Wissel G. Hendrickx voor M. Ilaimaharitra Sporting Charleroi
Video hoogtepunten en samenvatting Gent - Sporting Charleroi
Opstellingen Gent - Sporting Charleroi
De opstellingen van Gent en Sporting Charleroi zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Gent gaat aantreden in een 4-3-1-2 formatie en Sporting Charleroi zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Formatie 4-3-1-2
Coach Jess Thorup
Coach Karim Belhocine
Voorbeschouwing Gent - Sporting Charleroi

Gent en Sporting Charleroi treffen elkaar in de 29e speelronde van de Jupiler Pro League van het seizoen 2019/2020.

De vorige ontmoeting tussen Gent en Sporting Charleroi in de Jupiler Pro League vond plaats op 28 juli 2019 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 32 duels tussen beide ploegen is Gent favoriet. De thuisploeg wist 14 keer te winnen, terwijl Sporting Charleroi slechts 9 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 9 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Gent 14
Winst Sporting Charleroi 9
Gelijkspel 9
Totaal 32

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Gent op een 2e positie staat, terwijl we Sporting Charleroi terugvinden op de 3e plaats.