Nabeschouwing Kortrijk - Club Brugge (2-2) || Jupiler Pro League 2019/2020

Zondag 26 januari 2020 - 18:00 uur

In de Jupiler Pro League 2019/2020 neemt Kortrijk het zondag 26 januari 2020 om 18:00 uur in eigen huis op tegen Club Brugge. De wedstrijd wordt gespeeld in Guldensporenstadion in Kortrijk.

Via de Kortrijk - Club Brugge live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Kortrijk - Club Brugge (2-2)

De Jupiler Pro League 2019/2020 wedstrijd tussen Kortrijk en Club Brugge geresulteerd in een gelijkspel. Saai was de wedstrijd ondanks het gelijke spel zeker niet, want de toeschouwers in het stadion kregen genoeg doelpunten te zien. Halverwege de wedstrijd stond het 1-2 wat in de tweede helft uiteindelijk zou leiden tot een 2-2 eindstand.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 8e minuut door S. Deli, waarmee Club Brugge met 0-1 de leiding nam. Club Brugge vergrootte in de 39e minuut de voorsprong nadat het via een goal van F. Ricca op een 0-2 voorsprong kwam te staan. In de 42e minuut wist Kortrijk de achterstand terug te brengen door de 1-2 te scoren via I. Mboyo.

Na 47 minuten werd de stand tussen beide teams weer gelijk getrokken, nadat T. Moffi de 2-2 maakte voor Kortrijk.

Hierna blies de scheidsrechter af, waardoor de wedstrijd eindigde in een 2-2 gelijkspel tussen beide ploegen.

LIVE Kortrijk - Club Brugge 2-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Kortrijk - Club Brugge teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

8' Doelpunt Club Brugge Doelpunt S. Deli met assist van R. Vormer Club Brugge 0-1
17' Gele kaart Kortrijk Gele kaart voor H. Kage Kortrijk
31' Gele kaart Kortrijk Gele kaart voor I. Ezekiel Kortrijk
39' Doelpunt Club Brugge Doelpunt F. Ricca Club Brugge 0-2
42' Doelpunt Kortrijk Doelpunt I. Mboyo met assist van H. Kage Kortrijk 1-2
46' Wissel Kortrijk Wissel T. Moffi voor I. Ezekiel Kortrijk
46' Wissel Kortrijk Wissel F. Selemanie voor E. Ocansey Kortrijk
47' Doelpunt Kortrijk Doelpunt T. Moffi met assist van K. DHaene Kortrijk 2-2
56' Gele kaart Kortrijk Gele kaart voor I. Mboyo Kortrijk
56' Wissel Club Brugge Wissel D. Okereke voor L. Openda Club Brugge
61' Gele kaart Kortrijk Gele kaart voor H. van der Bruggen Kortrijk
80' Wissel Kortrijk Wissel C. Lepoint voor H. Kage Kortrijk
85' Gele kaart Club Brugge Gele kaart voor F. Ricca Club Brugge
85' Wissel Club Brugge Wissel E. Sobol voor F. Ricca Club Brugge
86' Gele kaart Kortrijk Gele kaart voor P. Golubovic Kortrijk
Video hoogtepunten en samenvatting Kortrijk - Club Brugge
Opstellingen Kortrijk - Club Brugge
De opstellingen van Kortrijk en Club Brugge zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Kortrijk gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Club Brugge zal beginnen in een 4-1-2-3 opstelling.
Coach Yves Vanderhaeghe
Formatie 4-1-2-3
Coach Philippe Clement
Voorbeschouwing Kortrijk - Club Brugge

Kortrijk en Club Brugge treffen elkaar in de 23e speelronde van de Jupiler Pro League van het seizoen 2019/2020.

De vorige ontmoeting tussen Kortrijk en Club Brugge in de Jupiler Pro League vond plaats op 2 november 2019 en dat duel eindigde in een overwinning voor Club Brugge. Op basis van de afgelopen 29 duels tussen beide teams is Club Brugge favoriet. 17 keer wist de ploeg van Kortrijk te winnen, tegenover 8 winstpartijen voor Kortrijk. 4 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Kortrijk 8
Winst Club Brugge 17
Totaal 29

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Kortrijk op een 13e positie staat, terwijl we Club Brugge terugvinden op de 1e plaats.