Nabeschouwing Anderlecht - Club Brugge (1-1) || Jupiler Pro League 2021/2022

Zondag 3 oktober 2021 - 13:30 uur

In de Jupiler Pro League 2021/2022 neemt Anderlecht het zondag 3 oktober 2021 om 13:30 uur in eigen huis op tegen Club Brugge. De wedstrijd wordt gespeeld in Lotto Park in Brussels.

Via de Anderlecht - Club Brugge live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Anderlecht - Club Brugge (1-1)

De Jupiler Pro League 2021/2022 wedstrijd tussen Anderlecht en Club Brugge geresulteerd in een gelijkspel. Halverwege de wedstrijd stond het 0-1 wat in de tweede helft uiteindelijk zou leiden tot een 1-1 eindstand.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 15e minuut door M. Rits, waarmee Club Brugge met 0-1 de leiding nam. Anderlecht kwam na 75 minuten weer op gelijke hoogte door een goal van B. Raman, waardoor de stand op 1-1 kwam te staan. Dit bleek ook direct het laatste doelpunt in deze wedstrijd te zijn. Het lukte beide ploegen hierna namelijk niet meer om een winnende treffer te maken.

Aan het einde van de tweede helft floot de arbiter af, waarmee de wedstrijd zonder winnaar eindigde. Beide ploegen zullen zodoende genoegen moeten nemen met een 1-1 einduitslag.

LIVE Anderlecht - Club Brugge 1-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Anderlecht - Club Brugge teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

15' Doelpunt Club Brugge Doelpunt M. Rits Club Brugge 0-1
44' Gele kaart Club Brugge Gele kaart voor E. Sobol Club Brugge
51' Gele kaart Anderlecht Gele kaart voor L. Refaelov Anderlecht
66' Wissel Club Brugge Wissel R. Vormer voor K. Sowah Club Brugge
70' Gele kaart Club Brugge Gele kaart voor N. Lang Club Brugge
70' Gele kaart Anderlecht Gele kaart voor W. Hoedt Anderlecht
73' Wissel Anderlecht Wissel B. Raman voor L. Refaelov Anderlecht
75' Doelpunt Anderlecht Doelpunt B. Raman met assist van F. Amuzu Anderlecht 1-1
79' Gele kaart Club Brugge Gele kaart voor E. Balanta Club Brugge
84' Wissel Anderlecht Wissel M. Ashimeru voor J. Zirkzee Anderlecht
88' Wissel Club Brugge Wissel I. Van der Brempt voor N. Lang Club Brugge
88' Wissel Anderlecht Wissel A. Ait El Hadj voor F. Amuzu Anderlecht
91' Gele kaart Club Brugge Gele kaart voor C. de Ketelaere Club Brugge
Video hoogtepunten en samenvatting Anderlecht - Club Brugge
Opstellingen Anderlecht - Club Brugge
De opstellingen van Anderlecht en Club Brugge zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Anderlecht gaat aantreden in een 4-4-1-1 formatie en Club Brugge zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Formatie 4-4-1-1
Coach Vincent Kompany
Voorbeschouwing Anderlecht - Club Brugge

Anderlecht en Club Brugge treffen elkaar in de 10e speelronde van de Jupiler Pro League van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Lawrence Visser en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Anderlecht en Club Brugge in de Jupiler Pro League vond plaats op 20 mei 2021 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 54 duels tussen beide ploegen is Anderlecht favoriet. De thuisploeg wist 21 keer te winnen, terwijl Club Brugge slechts 15 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 18 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Anderlecht 21
Winst Club Brugge 15
Gelijkspel 18
Totaal 54

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Anderlecht op een 7e positie staat, terwijl we Club Brugge terugvinden op de 2e plaats.