Nabeschouwing AS Eupen - Genk (3-2) || Jupiler Pro League 2021/2022

Zondag 3 oktober 2021 - 21:00 uur



In de Jupiler Pro League 2021/2022 neemt AS Eupen het zondag 3 oktober 2021 om 21:00 uur in eigen huis op tegen Genk. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadion am Kehrweg in Eupen.

Via de AS Eupen - Genk live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing AS Eupen - Genk (3-2)

Het Jupiler Pro League duel tussen AS Eupen en Genk is onder leiding van scheidsrechter Bert Put geëindigd in een 3-2 overwinning voor AS Eupen. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 1-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-2 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 11e minuut door K. Thorstvedt, waarmee Genk met 0-1 de leiding nam. Een benutte penalty van S. Prevljak in de 16e minuut zorgde er even later voor dat AS Eupen weer op gelijke hoogte kwam te staan: 1-1. In de 59e minuut moest AS Eupen verder met een man minder nadat J. Amat een rode kaart had gekregen.

In de 71e minuut was het Genk dat met 1-2 de leiding in de wedstrijd nam na een doelpunt van I. Ugbo. Na 86 minuten werd de stand tussen beide teams weer gelijk getrokken, nadat S. Prevljak de 2-2 maakte namens AS Eupen. Laat in de wedstrijd was het vervolgens AS Eupen dat via J. Heris nogmaals wist te scoren en daarmee op een 3-2 voorsprong kwam in de 93e minuut. Dit bleek uiteindelijk het laatste en daarmee beslissende doelpunt van de wedstrijd te zijn.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Bert Put bij een 3-2 eindstand in het voordeel van AS Eupen.

Wedstrijdstatistieken AS Eupen - Genk
Goals
3
2
Balbezit
38%
62%
Rode kaarten
1
0
Gele kaarten
2
1
Schoten totaal
12
9
Schoten op doel
7
3
Aanvallen
76
136
Gevaarlijke aanvallen
30
62
Corners
5
4
Wissels
3
3
LIVE AS Eupen - Genk 3-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd AS Eupen - Genk teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

Minuut Actie Omschrijving Team Resultaat
11' Doelpunt Genk Doelpunt K. Thorstvedt met assist van J. Ito Genk 0-1
16' Penalty AS Eupen Penalty S. Prevljak AS Eupen 1-1
24' Gele kaart Genk Gele kaart voor C. Eiting Genk
26' Gele kaart AS Eupen Gele kaart voor I. Nuhu AS Eupen
47' Gele kaart AS Eupen Gele kaart voor B. Lambert AS Eupen
59' Rode kaart AS Eupen Rode kaart voor J. Amat AS Eupen
71' Doelpunt Genk Doelpunt I. Ugbo met assist van G. Arteaga Genk 1-2
72' Wissel Genk Wissel P. Onuachu voor I. Ugbo Genk
72' Wissel Genk Wissel T. Bongonda voor M. Tresor Ndayishimiye Genk
72' Wissel Genk Wissel A. Preciado voor D. Munoz Genk
73' Wissel AS Eupen Wissel B. Poulain voor B. Lambert AS Eupen
83' Wissel AS Eupen Wissel S. Keita voor K. Ndri AS Eupen
83' Wissel AS Eupen Wissel J. Deom voor J. Cools AS Eupen
86' Doelpunt AS Eupen Doelpunt S. Prevljak met assist van A. Beck AS Eupen 2-2
93' Doelpunt AS Eupen Doelpunt J. Heris AS Eupen 3-2
Video hoogtepunten en samenvatting AS Eupen - Genk
Opstellingen AS Eupen - Genk
De opstellingen van AS Eupen en Genk zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat AS Eupen gaat aantreden in een 3-5-2 formatie en Genk zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Formatie 3-5-2
Coach Stefan Krämer
Wissels AS Eupen
# Speler Pos.
99 Tom Roufosse K
6 Benoît Poulain V
24 Silas Gnaka V
20 Tyreek Magee M
14 Jérôme Deom M
13 Sibiry Keita M
77 Mamadou Koné A
Voorbeschouwing AS Eupen - Genk

AS Eupen en Genk treffen elkaar in de 10e speelronde van de Jupiler Pro League van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Bert Put en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen AS Eupen en Genk in de Jupiler Pro League vond plaats op 6 januari 2021 en dat duel eindigde in een overwinning voor Genk. Op basis van de afgelopen 12 duels tussen beide teams is Genk favoriet. 9 keer wist de ploeg van AS Eupen te winnen, tegenover 1 winstpartijen voor AS Eupen. 2 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Resultaat Aantal
Winst AS Eupen 1
Winst Genk 9
Gelijkspel 2
Totaal 12

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel AS Eupen op een 4e positie staat, terwijl we Genk terugvinden op de 5e plaats.

De weersverwachting voor deze wedstrijd is bewolkt.

Tags
AS Eupen - Genk Opstelling AS Eupen Opstelling Genk Live AS Eupen - Genk Live AS Eupen - Genk kijken AS Eupen - Genk kijken Live AS Eupen - Genk stream AS Eupen - Genk Fox Sports Nabeschouwing AS Eupen - Genk Uitslag AS Eupen - Genk Statistieken AS Eupen - Genk Jupiler Pro League 2021/2022 AS Eupen - Genk wedden AS Eupen - Genk gokken AS Eupen - Genk Unibet