Nabeschouwing Club Brugge - Antwerp (4-1) || Jupiler Pro League 2021/2022

Zondag 27 februari 2022 - 13:30 uur

In de Jupiler Pro League 2021/2022 neemt Club Brugge het zondag 27 februari 2022 om 13:30 uur in eigen huis op tegen Antwerp. De wedstrijd wordt gespeeld in Jan Breydelstadion in Brugge.

Via de Club Brugge - Antwerp live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Club Brugge - Antwerp (4-1)

Het Jupiler Pro League duel tussen Club Brugge en Antwerp is onder leiding van scheidsrechter Lawrence Visser geëindigd in een 4-1 overwinning voor Club Brugge. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 2-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 4-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 29e minuut door M. Frey, waarmee Antwerp met 0-1 de leiding nam. Club Brugge kwam in de 31e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van D. Odoi, die daarmee de stand op 1-1 zette. Door een benutte penalty kwam Club Brugge vervolgens op 2-1. Het was H. Vanaken die vanaf 11 meter wist te scoren in de 37e minuut.

Na 59 minuten werd de voorsprong voor Club Brugge vergroot nadat S. Adamyan de 3-1 wist te scoren. Er viel tenslotte ook nog een vijfde en laatste doelpunt in deze wedstrijd. In de 64e minuut wist A. Skov Olsen namens Club Brugge de eindstand op het scorebord te zetten: 4-1.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Lawrence Visser en eindigde de wedstrijd dus met een 4-1 stand in het voordeel van Club Brugge.

LIVE Club Brugge - Antwerp 4-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Club Brugge - Antwerp teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

29' Doelpunt Antwerp Doelpunt M. Frey Antwerp 0-1
31' Doelpunt Club Brugge Doelpunt D. Odoi met assist van A. Skov Olsen Club Brugge 1-1
36' Gele kaart Antwerp Gele kaart voor B. Verstraete Antwerp
37' Penalty Club Brugge Penalty H. Vanaken Club Brugge 2-1
43' Gele kaart Club Brugge Gele kaart voor M. Rits Club Brugge
54' Gele kaart Club Brugge Gele kaart voor S. Adamyan Club Brugge
59' Doelpunt Club Brugge Doelpunt S. Adamyan Club Brugge 3-1
60' Wissel Antwerp Wissel M. Samatta voor K. Miyoshi Antwerp
64' Doelpunt Club Brugge Doelpunt A. Skov Olsen met assist van M. Rits Club Brugge 4-1
64' Wissel Antwerp Wissel F. Haroun voor R. Nainggolan Antwerp
64' Wissel Antwerp Wissel P. Gerkens voor B. Verstraete Antwerp
68' Wissel Club Brugge Wissel R. Vormer voor M. Rits Club Brugge
77' Wissel Antwerp Wissel J. Eggestein voor M. Balikwisha Antwerp
77' Wissel Antwerp Wissel Buta voor S. Vines Antwerp
82' Wissel Club Brugge Wissel E. Sobol voor S. Adamyan Club Brugge
82' Wissel Club Brugge Wissel C. Sandra voor A. Skov Olsen Club Brugge
87' Gele kaart Club Brugge Gele kaart voor H. Vanaken Club Brugge
92' Gele kaart Antwerp Gele kaart voor F. Haroun Antwerp
Video hoogtepunten en samenvatting Club Brugge - Antwerp
Opstellingen Club Brugge - Antwerp
De opstellingen van Club Brugge en Antwerp zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Club Brugge gaat aantreden in een 3-5-2 formatie en Antwerp zal beginnen in een 4-3-1-2 opstelling.
Coach Alfred Schreuder
Formatie 4-3-1-2
Coach Brian Priske Pedersen
Voorbeschouwing Club Brugge - Antwerp

Club Brugge en Antwerp treffen elkaar in de 29e speelronde van de Jupiler Pro League van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Lawrence Visser en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Club Brugge en Antwerp in de Jupiler Pro League vond plaats op 24 oktober 2021 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 13 duels tussen beide ploegen is Club Brugge favoriet. De thuisploeg wist 6 keer te winnen, terwijl Antwerp slechts 2 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 5 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Club Brugge 6
Winst Antwerp 2
Gelijkspel 5
Totaal 13

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Club Brugge op een 2e positie staat, terwijl we Antwerp terugvinden op de 3e plaats.