Nabeschouwing Club Brugge - Gent (1-2) || Jupiler Pro League 2021/2022

Zondag 6 februari 2022 - 13:30 uur

In de Jupiler Pro League 2021/2022 neemt Club Brugge het zondag 6 februari 2022 om 13:30 uur in eigen huis op tegen Gent. De wedstrijd wordt gespeeld in Jan Breydelstadion in Brugge.

Via de Club Brugge - Gent live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Club Brugge - Gent (1-2)

Het Jupiler Pro League duel tussen Club Brugge en Gent is onder leiding van scheidsrechter Nicolas Laforge geëindigd in een 1-2 overwinning voor Gent. Na 45 minuten stond er een 0-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-2 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 36e minuut door A. Hjulsager, waarmee Gent met 0-1 de leiding nam. Gent vergrootte in de 67e minuut de voorsprong nadat het via een goal van T. Tissoudali op een 0-2 voorsprong kwam te staan. In de 76e minuut wist Club Brugge de achterstand terug te brengen door de 1-2 te scoren via C. de Ketelaere. Het bleek echter onvoldoende om een nederlaag te voorkomen, want Club Brugge kwam hierna niet meer tot scoren.

In de 95e minuut moest Club Brugge verder met een man minder, nadat E. Balanta een tweede gele kaart kreeg. In de 95e minuut werd N. Lang van Club Brugge met een rode kaart van het veld gestuurd, waardoor Club Brugge met een speler minder het resterende gedeelte van de wedstrijd moest vervolgen.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Nicolas Laforge, waardoor Gent dankzij een 1-2 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE Club Brugge - Gent 1-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Club Brugge - Gent teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

27' Gele kaart Gent Gele kaart voor M. Samoise Gent
29' Gele kaart Gent Gele kaart voor J. De Sart Gent
36' Doelpunt Gent Doelpunt A. Hjulsager met assist van T. Tissoudali Gent 0-1
46' Wissel Club Brugge Wissel S. Adamyan voor B. Dost Club Brugge
46' Wissel Club Brugge Wissel A. Skov Olsen voor R. Vormer Club Brugge
61' Wissel Gent Wissel B. Godeau voor J. Okumu Gent
63' Wissel Club Brugge Wissel E. Balanta voor M. Rits Club Brugge
64' Wissel Club Brugge Wissel N. Lang voor T. Buchanan Club Brugge
64' Gele kaart Club Brugge Gele kaart voor C. de Ketelaere Club Brugge
67' Doelpunt Gent Doelpunt T. Tissoudali met assist van L. Depoitre Gent 0-2
68' Gele kaart Gent Gele kaart voor T. Tissoudali Gent
69' Wissel Gent Wissel V. Odjidja-Ofoe voor M. Samoise Gent
69' Wissel Gent Wissel N. Fortuna voor A. Hjulsager Gent
76' Doelpunt Club Brugge Doelpunt C. de Ketelaere met assist van N. Lang Club Brugge 1-2
83' Wissel Club Brugge Wissel E. Sobol voor B. Mechele Club Brugge
89' Gele kaart Club Brugge Gele kaart voor D. Odoi Club Brugge
90' Wissel Gent Wissel Y. Malede voor L. Depoitre Gent
90' Wissel Gent Wissel D. Lemajic voor T. Tissoudali Gent
94' Gele kaart Gent Gele kaart voor V. Odjidja-Ofoe Gent
94' Gele kaart Club Brugge Gele kaart voor E. Balanta Club Brugge
95' Gele kaart Gent Gele kaart voor J. Torunarigha Gent
95' Tweede gele kaart Club Brugge Tweede gele kaart voor E. Balanta Club Brugge
95' Rode kaart Club Brugge Rode kaart voor N. Lang Club Brugge
Video hoogtepunten en samenvatting Club Brugge - Gent
Opstellingen Club Brugge - Gent
De opstellingen van Club Brugge en Gent zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Club Brugge gaat aantreden in een 3-4-3 formatie en Gent zal beginnen in een 3-4-1-2 opstelling.
Formatie 3-4-3
Coach Alfred Schreuder
Formatie 3-4-1-2
Coach Hein Vanhaezebrouck
Voorbeschouwing Club Brugge - Gent

Club Brugge en Gent treffen elkaar in de 26e speelronde van de Jupiler Pro League van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Nicolas Laforge en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Club Brugge en Gent in de Jupiler Pro League vond plaats op 29 augustus 2021 en dat duel eindigde in een overwinning voor Gent. Op basis van de afgelopen 47 duels tussen beide ploegen is Club Brugge favoriet. De thuisploeg wist 20 keer te winnen, terwijl Gent slechts 14 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 13 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Club Brugge 20
Winst Gent 14
Gelijkspel 13
Totaal 47

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Club Brugge op een 3e positie staat, terwijl we Gent terugvinden op de 6e plaats.