Nabeschouwing Genk - Anderlecht (1-0) || Jupiler Pro League 2021/2022

Zondag 29 augustus 2021 - 18:30 uur

In de Jupiler Pro League 2021/2022 neemt Genk het zondag 29 augustus 2021 om 18:30 uur in eigen huis op tegen Anderlecht. De wedstrijd wordt gespeeld in Luminus Arena in Genk.

Via de Genk - Anderlecht live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Genk - Anderlecht (1-0)

Het Jupiler Pro League duel tussen Genk en Anderlecht is onder leiding van scheidsrechter Nicolas Laforge geëindigd in een 1-0 overwinning voor Genk. Na 45 minuten stond er een 0-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het enige doelpunt in de wedstrijd viel pas laat in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 87e minuut door I. Ugbo, waarmee Genk met 1-0 de leiding nam. Uiteindelijk bleek dit één van de weinige hoogtepunten van de wedstrijd te zijn, want beide ploegen wisten maar moeizaam echt grote kansen te creëren.

Even later klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Nicolas Laforge, waardoor Genk de winst binnen sleepte dankzij een 1-0 overwinning.

LIVE Genk - Anderlecht 1-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Genk - Anderlecht teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

42' Gele kaart Anderlecht Gele kaart voor B. Raman Anderlecht
46' Wissel Anderlecht Wissel C. Kouame voor J. Zirkzee Anderlecht
66' Gele kaart Genk Gele kaart voor D. Munoz Genk
66' Gele kaart Anderlecht Gele kaart voor T. Harwood-Bellis Anderlecht
67' Wissel Anderlecht Wissel F. Amuzu voor B. Raman Anderlecht
68' Gele kaart Anderlecht Gele kaart voor K. Olsson Anderlecht
72' Wissel Genk Wissel M. Tresor Ndayishimiye voor C. Eiting Genk
82' Wissel Genk Wissel P. Hrosovsky voor B. Heynen Genk
82' Wissel Genk Wissel I. Ugbo voor P. Onuachu Genk
84' Gele kaart Anderlecht Gele kaart voor F. Amuzu Anderlecht
85' Wissel Anderlecht Wissel M. Ashimeru voor A. Ait El Hadj Anderlecht
85' Wissel Anderlecht Wissel I. Thelin voor L. Refaelov Anderlecht
87' Doelpunt Genk Doelpunt I. Ugbo met assist van K. Thorstvedt Genk 1-0
90' Gele kaart Anderlecht Gele kaart voor S. Gomez Anderlecht
91' Wissel Genk Wissel M. McKenzie voor J. Ito Genk
Video hoogtepunten en samenvatting Genk - Anderlecht
Opstellingen Genk - Anderlecht
De opstellingen van Genk en Anderlecht zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Genk gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Anderlecht zal beginnen in een 4-4-2 opstelling.
Coach Vincent Kompany
Voorbeschouwing Genk - Anderlecht

Genk en Anderlecht treffen elkaar in de 6e speelronde van de Jupiler Pro League van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Nicolas Laforge en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Genk en Anderlecht in de Jupiler Pro League vond plaats op 15 mei 2021 en dat duel eindigde in een overwinning voor Genk. Op basis van de afgelopen 48 duels tussen beide teams is Anderlecht favoriet. 24 keer wist de ploeg van Genk te winnen, tegenover 14 winstpartijen voor Genk. 10 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Genk 14
Winst Anderlecht 24
Gelijkspel 10
Totaal 48

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Genk op een 10e positie staat, terwijl we Anderlecht terugvinden op de 11e plaats.