Nabeschouwing Genk - Beerschot-Wilrijk (4-1) || Jupiler Pro League 2021/2022

Zondag 16 januari 2022 - 21:00 uur

In de Jupiler Pro League 2021/2022 neemt Genk het zondag 16 januari 2022 om 21:00 uur in eigen huis op tegen Beerschot-Wilrijk. De wedstrijd wordt gespeeld in Luminus Arena in Genk.

Via de Genk - Beerschot-Wilrijk live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Genk - Beerschot-Wilrijk (4-1)

Het Jupiler Pro League duel tussen Genk en Beerschot-Wilrijk is onder leiding van scheidsrechter Lothar D'hondt geëindigd in een 4-1 overwinning voor Genk. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 2-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 4-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 20e minuut door P. Hrošovský, waarmee Genk met 1-0 de leiding nam. Genk vergrootte in de 32e minuut de voorsprong nadat het via een goal van J. Ito op een 2-0 voorsprong kwam te staan. Door een benutte penalty kwam Genk vervolgens op 3-0. Het was T. Bongonda die vanaf 11 meter wist te scoren in de 79e minuut.

Na 88 minuten deed M. Noubissi iets terug door de aansluitingstreffer te maken, waarmee de achterstand van Beerschot-Wilrijk werd verkleind tot 3-1. Er viel tenslotte ook nog een vijfde en laatste doelpunt in deze wedstrijd. In de 92e minuut wist A. Németh namens Genk de eindstand op het scorebord te zetten: 4-1.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Lothar D'hondt bij een 4-1 eindstand in het voordeel van Genk.

LIVE Genk - Beerschot-Wilrijk 4-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Genk - Beerschot-Wilrijk teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

20' Doelpunt Genk Doelpunt P. Hrošovský met assist van J. Ito Genk 1-0
31' Gele kaart Beerschot-Wilrijk Gele kaart voor M. Lemos Beerschot-Wilrijk
32' Doelpunt Genk Doelpunt J. Ito met assist van D. Muñoz Genk 2-0
65' Gele kaart Genk Gele kaart voor G. Arteaga Genk
71' Wissel Beerschot-Wilrijk Wissel L. Shankland voor M. Lemos Beerschot-Wilrijk
72' Wissel Genk Wissel M. Trésor voor C. Eiting Genk
79' Penalty Genk Penalty T. Bongonda Genk 3-0
84' Wissel Genk Wissel C. Cuesta voor T. Bongonda Genk
84' Wissel Genk Wissel L. Oyen voor J. Ito Genk
84' Wissel Beerschot-Wilrijk Wissel M. Noubissi voor R. Holzhauser Beerschot-Wilrijk
86' Gele kaart Beerschot-Wilrijk Gele kaart voor R. Vaca Beerschot-Wilrijk
88' Doelpunt Beerschot-Wilrijk Doelpunt M. Noubissi met assist van M. Suzuki Beerschot-Wilrijk 3-1
89' Wissel Genk Wissel A. Németh voor I. Ugbo Genk
89' Wissel Genk Wissel Á. Preciado voor D. Muñoz Genk
92' Doelpunt Genk Doelpunt A. Németh met assist van L. Oyen Genk 4-1
Video hoogtepunten en samenvatting Genk - Beerschot-Wilrijk
Opstellingen Genk - Beerschot-Wilrijk
De opstellingen van Genk en Beerschot-Wilrijk zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Genk gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Beerschot-Wilrijk zal beginnen in een 3-5-2 opstelling.