Nabeschouwing Gent - Club Brugge (6-1) || Jupiler Pro League 2021/2022

Zondag 29 augustus 2021 - 13:30 uur



In de Jupiler Pro League 2021/2022 neemt Gent het zondag 29 augustus 2021 om 13:30 uur in eigen huis op tegen Club Brugge. De wedstrijd wordt gespeeld in GHELAMCO-arena in Gent.

Via de Gent - Club Brugge live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Gent - Club Brugge (6-1)

Het Jupiler Pro League duel tussen Gent en Club Brugge is onder leiding van scheidsrechter Eric Lambrechts geëindigd in een 6-1 overwinning voor Gent. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 3-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 6-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 9e minuut door T. Tissoudali, waarmee Gent met 1-0 de leiding nam. Een penalty zorgde er later in de 15e minuut voor dat Gent via J. De Sart op 2-0 kwam te staan. In de 38e minuut volgde een derde treffer van Gent, waarmee N. Fortuna zijn ploeg op een comfortabele 3-0 voorsprong zette.

Ook na de derde treffer nam Gent geen gas terug, waardoor in de 61e minuut de 4-0 volgde die op naam kwam van R. Bezus. Na 65 minuten wist Club Brugge eindelijk iets terug te doen. Via een doelpunt van H. Vanaken bracht het de achterstand terug tot 4-1. In de 66e minuut was het L. Depoitre van Gent wiens naam op het scorebord kwam te staan, nadat deze de 5-1 scoorde. Namens Gent mocht S. Mignolet in de 79e minuut het laatste doelpunt van de wedstrijd maken, die daarmee tekende voor de eindstand: 6-1.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Eric Lambrechts en eindigde de wedstrijd dus met een 6-1 stand in het voordeel van Gent.

Wedstrijdstatistieken Gent - Club Brugge
Goals
6
1
Balbezit
49%
51%
Gele kaarten
2
2
Schoten totaal
12
7
Schoten op doel
7
3
Aanvallen
87
98
Gevaarlijke aanvallen
36
58
Corners
1
6
Wissels
5
1
LIVE Gent - Club Brugge 6-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Gent - Club Brugge teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

Minuut Actie Omschrijving Team Resultaat
9' Doelpunt Gent Doelpunt T. Tissoudali met assist van N. Fortuna Gent 1-0
15' Penalty Gent Penalty J. De Sart Gent 2-0
20' Gele kaart Gent Gele kaart voor S. Kums Gent
28' Gele kaart Club Brugge Gele kaart voor N. Lang Club Brugge
28' Gele kaart Gent Gele kaart voor V. Odjidja-Ofoe Gent
36' Gele kaart Club Brugge Gele kaart voor N. Mbamba Club Brugge
38' Doelpunt Gent Doelpunt N. Fortuna Gent 3-0
46' Wissel Club Brugge Wissel B. Dost voor N. Mbamba Club Brugge
49' Wissel Gent Wissel R. Bezus voor V. Odjidja-Ofoe Gent
61' Doelpunt Gent Doelpunt R. Bezus Gent 4-0
65' Doelpunt Club Brugge Doelpunt H. Vanaken met assist van R. Vormer Club Brugge 4-1
66' Doelpunt Gent Doelpunt L. Depoitre met assist van T. Tissoudali Gent 5-1
70' Wissel Gent Wissel Y. Malede voor L. Depoitre Gent
70' Wissel Gent Wissel O. Adewale voor S. Kums Gent
79' Eigen doelpunt Gent Eigen doelpunt S. Mignolet Gent 6-1
84' Wissel Gent Wissel M. Samoise voor A. Castro-Montes Gent
84' Wissel Gent Wissel G. Chakvetadze voor T. Tissoudali Gent
Video hoogtepunten en samenvatting Gent - Club Brugge
Opstellingen Gent - Club Brugge
De opstellingen van Gent en Club Brugge zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Gent gaat aantreden in een 3-4-1-2 formatie en Club Brugge zal beginnen in een 5-3-2 opstelling.
Formatie 3-4-1-2
Coach Hein Vanhaezebrouck
Wissels Gent
# Speler Pos.
33 Davy Roef K
31 Bruno Godeau V
18 Matisse Samoise M
10 Giorgi Chakvetadze M
15 Adewale Oladoye M
9 Roman Bezus M
23 Yonas Malede A
Formatie 5-3-2
Coach Philippe Clement
Voorbeschouwing Gent - Club Brugge

Gent en Club Brugge treffen elkaar in de 6e speelronde van de Jupiler Pro League van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Eric Lambrechts en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Gent en Club Brugge in de Jupiler Pro League vond plaats op 15 maart 2021 en dat duel eindigde in een overwinning voor Club Brugge. Op basis van de afgelopen 46 duels tussen beide teams is Club Brugge favoriet. 20 keer wist de ploeg van Gent te winnen, tegenover 13 winstpartijen voor Gent. 13 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Resultaat Aantal
Winst Gent 13
Winst Club Brugge 20
Gelijkspel 13
Totaal 46

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Gent op een 16e positie staat, terwijl we Club Brugge terugvinden op de 2e plaats.

De weersverwachting voor deze wedstrijd is bewolkt.

Tags
Gent - Club Brugge Opstelling Gent Opstelling Club Brugge Live Gent - Club Brugge Live Gent - Club Brugge kijken Gent - Club Brugge kijken Live Gent - Club Brugge stream Gent - Club Brugge Fox Sports Nabeschouwing Gent - Club Brugge Uitslag Gent - Club Brugge Statistieken Gent - Club Brugge Jupiler Pro League 2021/2022 Gent - Club Brugge wedden Gent - Club Brugge gokken Gent - Club Brugge Unibet