Nabeschouwing Kortrijk - Club Brugge (0-1) || Jupiler Pro League 2021/2022

Zondag 30 januari 2022 - 21:00 uur



In de Jupiler Pro League 2021/2022 neemt Kortrijk het zondag 30 januari 2022 om 21:00 uur in eigen huis op tegen Club Brugge. De wedstrijd wordt gespeeld in Guldensporenstadion in Kortrijk.

Via de Kortrijk - Club Brugge live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Kortrijk - Club Brugge (0-1)

Het Jupiler Pro League duel tussen Kortrijk en Club Brugge is onder leiding van scheidsrechter Alexandre Boucaut geëindigd in een 0-1 overwinning voor Club Brugge. Na 45 minuten stond er een 0-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 0-1 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het enige doelpunt in de wedstrijd viel pas in de tweede helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 54e minuut door B. Dost, waarmee Club Brugge met 0-1 de leiding nam. In het restant van de wedstrijd was het met name Club Brugge dat het doel van de tegenstander meerdere keren onder vuur nam. De verschillende doelpogingen zouden echter geen treffer meer opleveren voor de bezoekers.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal, waardoor Club Brugge uiteindelijk een bescheiden 0-1 overwinning wist te boeken.

Wedstrijdstatistieken Kortrijk - Club Brugge
Balbezit
35%
65%
Gele kaarten
2
1
Schoten totaal
8
17
Schoten op doel
1
6
Aanvallen
92
162
Gevaarlijke aanvallen
49
58
Passes
340
623
Overtredingen
10
13
Buitenspel
1
3
Corners
3
4
Wissels
3
2
LIVE Kortrijk - Club Brugge 0-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Kortrijk - Club Brugge teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

Minuut Actie Omschrijving Team Resultaat
54' Doelpunt Club Brugge Doelpunt B. Dost met assist van C. de Ketelaere Club Brugge 0-1
61' Wissel Kortrijk Wissel M. Moreno voor B. Messaoudi Kortrijk
65' Gele kaart Kortrijk Gele kaart voor M. Moreno Kortrijk
69' Wissel Club Brugge Wissel C. Sandra voor B. Dost Club Brugge
69' Wissel Kortrijk Wissel C. Herrmann voor S. Sissoko Kortrijk
70' Gele kaart Kortrijk Gele kaart voor D. Mbayo Kortrijk
72' Gele kaart Club Brugge Gele kaart voor E. Sobol Club Brugge
79' Wissel Club Brugge Wissel D. Perez voor E. Balanta Club Brugge
80' Wissel Kortrijk Wissel B. Reynolds voor A. Palaversa Kortrijk
Video hoogtepunten en samenvatting Kortrijk - Club Brugge
Opstellingen Kortrijk - Club Brugge
De opstellingen van Kortrijk en Club Brugge zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Kortrijk gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Club Brugge zal beginnen in een 3-5-2 opstelling.
Formatie 4-2-3-1
Coach Karim Belhocine
Formatie 3-5-2
Coach Alfred Schreuder
Voorbeschouwing Kortrijk - Club Brugge

Kortrijk en Club Brugge treffen elkaar in de 25e speelronde van de Jupiler Pro League van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Alexandre Boucaut en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Kortrijk en Club Brugge in de Jupiler Pro League vond plaats op 15 oktober 2021 en dat duel eindigde in een overwinning voor Club Brugge. Op basis van de afgelopen 33 duels tussen beide teams is Club Brugge favoriet. 20 keer wist de ploeg van Kortrijk te winnen, tegenover 8 winstpartijen voor Kortrijk. 5 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Resultaat Aantal
Winst Kortrijk 8
Winst Club Brugge 20
Gelijkspel 5
Totaal 33

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Kortrijk op een 9e positie staat, terwijl we Club Brugge terugvinden op de 3e plaats.

De weersverwachting voor deze wedstrijd is bewolkt.

Tags
Kortrijk - Club Brugge Opstelling Kortrijk Opstelling Club Brugge Live Kortrijk - Club Brugge Live Kortrijk - Club Brugge kijken Kortrijk - Club Brugge kijken Live Kortrijk - Club Brugge stream Kortrijk - Club Brugge Fox Sports Nabeschouwing Kortrijk - Club Brugge Uitslag Kortrijk - Club Brugge Statistieken Kortrijk - Club Brugge Jupiler Pro League 2021/2022 Kortrijk - Club Brugge wedden Kortrijk - Club Brugge gokken Kortrijk - Club Brugge Unibet