Nabeschouwing Standard Luik - Club Brugge (2-2) || Jupiler Pro League 2021/2022

Zondag 23 januari 2022 - 13:30 uur

In de Jupiler Pro League 2021/2022 neemt Standard Luik het zondag 23 januari 2022 om 13:30 uur in eigen huis op tegen Club Brugge. De wedstrijd wordt gespeeld in Stade Maurice Dufrasne in Liege.

Via de Standard Luik - Club Brugge live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Standard Luik - Club Brugge (2-2)

De Jupiler Pro League 2021/2022 wedstrijd tussen Standard Luik en Club Brugge geresulteerd in een gelijkspel. Saai was de wedstrijd ondanks het gelijke spel zeker niet, want de toeschouwers in het stadion kregen genoeg doelpunten te zien. Halverwege de wedstrijd stond het 1-1 wat in de tweede helft uiteindelijk zou leiden tot een 2-2 eindstand.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 10e minuut door M. Cafaro, waarmee Standard Liège met 1-0 de leiding nam. Club Brugge kwam in de 40e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van B. Dost, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 48e minuut zette R. Emond zijn team op een 2-1 voorsprong, waarmee Standard Liège de leiding in de wedstrijd nam.

Na 59 minuten werd de stand tussen beide teams weer gelijk getrokken, nadat B. Dost de 2-2 maakte voor Club Brugge. In de 83e minuut werd J. Hendry van Club Brugge met een rode kaart van het veld gestuurd, waardoor Club Brugge met een speler minder het resterende gedeelte van de wedstrijd moest vervolgen.

Hierna blies de scheidsrechter af, waardoor de wedstrijd eindigde in een 2-2 gelijkspel tussen beide ploegen.

LIVE Standard Luik - Club Brugge 2-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Standard Luik - Club Brugge teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

10' Doelpunt Standard Liège Doelpunt M. Cafaro met assist van A. Donnum Standard Liège 1-0
23' Gele kaart Standard Liège Gele kaart voor N. Dussenne Standard Liège
30' Gele kaart Club Brugge Gele kaart voor M. Rits Club Brugge
40' Doelpunt Club Brugge Doelpunt B. Dost met assist van H. Vanaken Club Brugge 1-1
46' Wissel Club Brugge Wissel T. Buchanan voor M. Rits Club Brugge
48' Doelpunt Standard Liège Doelpunt R. Emond met assist van A. Calut Standard Liège 2-1
58' Gele kaart Standard Liège Gele kaart voor R. Emond Standard Liège
59' Doelpunt Club Brugge Doelpunt B. Dost met assist van T. Buchanan Club Brugge 2-2
64' Wissel Standard Liège Wissel J. Klauss voor D. M. Dragus Standard Liège
65' Wissel Standard Liège Wissel M. Lestienne voor R. Emond Standard Liège
65' Wissel Standard Liège Wissel S. Bastien voor D. Pavlovic Standard Liège
75' Wissel Standard Liège Wissel M. Carcela-Gonzalez voor A. Donnum Standard Liège
81' Wissel Club Brugge Wissel F. Ricca voor S. Nsoki Club Brugge
82' Wissel Standard Liège Wissel N. Nkounkou voor M. Cafaro Standard Liège
83' Rode kaart Club Brugge Rode kaart voor J. Hendry Club Brugge
85' Wissel Club Brugge Wissel I. Van der Brempt voor N. Lang Club Brugge
Video hoogtepunten en samenvatting Standard Luik - Club Brugge
Opstellingen Standard Luik - Club Brugge
De opstellingen van Standard Luik en Club Brugge zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Standard Luik gaat aantreden in een 4-4-2 formatie en Club Brugge zal beginnen in een 3-5-2 opstelling.
Coach Luka Elsner
Coach Alfred Schreuder
Voorbeschouwing Standard Luik - Club Brugge

Standard Luik en Club Brugge treffen elkaar in de 23e speelronde van de Jupiler Pro League van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Jonathan Lardot en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Standard Luik en Club Brugge in de Jupiler Pro League vond plaats op 7 november 2021 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 46 duels tussen beide teams is Club Brugge favoriet. 17 keer wist de ploeg van Standard Luik te winnen, tegenover 13 winstpartijen voor Standard Luik. 16 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Standard Luik 13
Winst Club Brugge 17
Gelijkspel 16
Totaal 46

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Standard Luik op een 14e positie staat, terwijl we Club Brugge terugvinden op de 3e plaats.