Nabeschouwing AS Eupen - Standard Luik (2-0) || Jupiler Pro League 2022/2023

Zaterdag 5 november 2022 - 20:45 uur

In de Jupiler Pro League 2022/2023 neemt AS Eupen het zaterdag 5 november 2022 om 20:45 uur in eigen huis op tegen Standard Luik. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadion am Kehrweg in Eupen.

Via de AS Eupen - Standard Luik live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing AS Eupen - Standard Luik (2-0)

Het Jupiler Pro League duel tussen AS Eupen en Standard Luik is onder leiding van scheidsrechter Wesli De Cremer geëindigd in een 2-0 overwinning voor AS Eupen. Na 45 minuten stond er een 0-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste opvallende moment in de wedstrijd was een rode kaart voor P. Zinckernagel in de 48e minuut, waardoor Standard Liège met een man minder kwam te staan. In de 66e minuut moest J. Deom van het veld vertrekken nadat scheidsrechter Wesli De Cremer een rode kaart had getrokken. Hierdoor moest AS Eupen verder met een speler minder. Door een benutte penalty kwam AS Eupen vervolgens op 1-0. Het was S. Peeters die vanaf 11 meter wist te scoren in de 78e minuut.

Er werd in de eerste helft verder niet meer gescoord, waardoor beide ploegen met een 2-0 tussenstand de rust in gingen. In de tweede helft vergrootte D. Gassama de voorsprong door in de 91e minuut de 2-0 te scoren voor AS Eupen.

Kort daarna floot de arbiter voor de laatste maal af, waarmee de wedstrijd met 2-0 eindigde in een overwinning voor AS Eupen.

LIVE AS Eupen - Standard Luik 2-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd AS Eupen - Standard Luik teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

35' VAR: Afgekeurd doelpunt R. Charles-Cook Afgekeurd doelpunt vanwege buitenspel R. Charles-Cook AS Eupen
43' Wissel Standard Liège Wissel C. Canak voor W. Balikwisha Standard Liège
48' Rode kaart Standard Liège Rode kaart voor P. Zinckernagel Standard Liège
62' Wissel AS Eupen Wissel D. Gassama voor R. Charles-Cook AS Eupen
62' Wissel AS Eupen Wissel J. Deom voor K. Ndri AS Eupen
63' Wissel Standard Liège Wissel M. Fossey voor F. Melegoni Standard Liège
63' Wissel Standard Liège Wissel D. M. Dragus voor S. Perica Standard Liège
66' Rode kaart AS Eupen Rode kaart voor J. Deom AS Eupen
76' Gele kaart Standard Liège Gele kaart voor A. Bodart Standard Liège
78' Penalty AS Eupen Penalty S. Peeters AS Eupen 1-0
79' Wissel Standard Liège Wissel N. Dussenne voor G. Cimirot Standard Liège
79' Wissel Standard Liège Wissel O. Davida voor A. Donnum Standard Liège
80' Wissel AS Eupen Wissel I. Christie-Davies voor N. Bitumazala AS Eupen
85' Gele kaart Standard Liège Gele kaart voor N. Dussenne Standard Liège
89' Gele kaart Standard Liège Gele kaart voor K. Laifis Standard Liège
90' Wissel AS Eupen Wissel S. Soumano voor S. Prevljak AS Eupen
91' Doelpunt AS Eupen Doelpunt D. Gassama met assist van I. Christie-Davies AS Eupen 2-0
Video hoogtepunten en samenvatting AS Eupen - Standard Luik
Opstellingen AS Eupen - Standard Luik
De opstellingen van AS Eupen en Standard Luik zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat AS Eupen gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Standard Luik zal beginnen in een 3-4-3 opstelling.