Nabeschouwing Kortrijk - Antwerp (2-1) || Jupiler Pro League 2022/2023

Zondag 2 oktober 2022 - 18:30 uur

In de Jupiler Pro League 2022/2023 neemt Kortrijk het zondag 2 oktober 2022 om 18:30 uur in eigen huis op tegen Antwerp. De wedstrijd wordt gespeeld in Guldensporenstadion in Kortrijk.

Via de Kortrijk - Antwerp live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Kortrijk - Antwerp (2-1)

Het Jupiler Pro League duel tussen Kortrijk en Antwerp is onder leiding van scheidsrechter Bram Van Driessche geëindigd in een 2-1 overwinning voor Kortrijk. Na 45 minuten stond er een 2-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 21e minuut door F. Avenatti, waarmee Kortrijk met 1-0 de leiding nam. Kortrijk vergrootte in de 42e minuut de voorsprong nadat het via een goal van F. Selemani op een 2-0 voorsprong kwam te staan. Vlak voor tijd werd de stand 2-1 doordat V. Janssen van Antwerp een penalty wist te benutten in de 91e minuut.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Bram Van Driessche, waardoor Kortrijk dankzij een 2-1 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE Kortrijk - Antwerp 2-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Kortrijk - Antwerp teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

21' Doelpunt Kortrijk Doelpunt F. Avenatti met assist van D. Lamkel Ze Kortrijk 1-0
31' Gele kaart Kortrijk Gele kaart voor D. Lamkel Ze Kortrijk
42' Doelpunt Kortrijk Doelpunt F. Selemani Kortrijk 2-0
44' Wissel Antwerp Wissel A. Muja voor K. Miyoshi Antwerp
49' Gele kaart Antwerp Gele kaart voor A. Yusuf Antwerp
46' Wissel Antwerp Wissel J. Ekkelenkamp voor R. Nainggolan Antwerp
50' Gele kaart Kortrijk Gele kaart voor F. Avenatti Kortrijk
72' Wissel Kortrijk Wissel B. Messaoudi voor D. Henen Kortrijk
77' Wissel Kortrijk Wissel S. Loncar voor F. Avenatti Kortrijk
77' Wissel Antwerp Wissel R. De Laet voor S. Vines Antwerp
78' Wissel Antwerp Wissel B. Nsimba voor J. Bataille Antwerp
78' Wissel Antwerp Wissel A. Valencia voor A. Yusuf Antwerp
88' Gele kaart Kortrijk Gele kaart voor M. Ilic Kortrijk
90' Wissel Kortrijk Wissel K. Vandendriessche voor D. Lamkel Ze Kortrijk
91' Penalty Antwerp Penalty V. Janssen Antwerp 2-1
93' Gele kaart Kortrijk Gele kaart voor K. Vandendriessche Kortrijk
Video hoogtepunten en samenvatting Kortrijk - Antwerp
Opstellingen Kortrijk - Antwerp
De opstellingen van Kortrijk en Antwerp zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Kortrijk gaat aantreden in een 4-4-2 formatie en Antwerp zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Coach Mark van Bommel
Voorbeschouwing Kortrijk - Antwerp

Kortrijk en Antwerp treffen elkaar in de 10e speelronde van de Jupiler Pro League van het seizoen 2022/2023. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Bram Van Driessche en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Kortrijk en Antwerp in de Jupiler Pro League vond plaats op 2 februari 2022 en dat duel eindigde in een overwinning voor Antwerp. Op basis van de afgelopen 10 duels tussen beide teams is Antwerp favoriet. 6 keer wist de ploeg van Kortrijk te winnen, tegenover 3 winstpartijen voor Kortrijk. 1 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Kortrijk 3
Winst Antwerp 6
Totaal 10

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Kortrijk op een 16e positie staat, terwijl we Antwerp terugvinden op de 1e plaats.