Nabeschouwing Mechelen - Anderlecht (1-3) || Jupiler Pro League 2022/2023

Zondag 9 oktober 2022 - 13:30 uur

In de Jupiler Pro League 2022/2023 neemt Mechelen het zondag 9 oktober 2022 om 13:30 uur in eigen huis op tegen Anderlecht. De wedstrijd wordt gespeeld in AFAS-stadion Achter de Kazerne in Mechelen.

Via de Mechelen - Anderlecht live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Mechelen - Anderlecht (1-3)

Het Jupiler Pro League duel tussen Mechelen en Anderlecht is onder leiding van scheidsrechter Bram Van Driessche geëindigd in een 1-3 overwinning voor Anderlecht. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-3 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Een penalty zorgde voor de openingsgoal na 15 minuten. J. Vanlerberghe maakte dankbaar gebruik van deze uitgelezen kans en zette daarmee Mechelen vanaf 11 meter op een 1-0 voorsprong. Anderlecht kwam in de 46e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van M. Stroeykens, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 67e minuut zette M. Stroeykens zijn team op een 1-2 voorsprong, waarmee Anderlecht de leiding in de wedstrijd nam.

Na 71 minuten werd de voorsprong voor Anderlecht vergroot nadat F. Silva de 1-3 wist te scoren.

Hierna blies de scheidsrechter af, waardoor de wedstrijd eindigde in een 1-3 winst voor Anderlecht.

LIVE Mechelen - Anderlecht 1-3

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Mechelen - Anderlecht teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

9' Gele kaart Anderlecht Gele kaart voor A. Diawara Anderlecht
15' Penalty Mechelen Penalty J. Vanlerberghe Mechelen 1-0
30' Wissel Anderlecht Wissel F. Amuzu voor J. Duranville Anderlecht
31' Gele kaart Anderlecht Gele kaart voor L. Refaelov Anderlecht
46' Wissel Anderlecht Wissel M. Stroeykens voor W. Hoedt Anderlecht
46' Doelpunt Anderlecht Doelpunt M. Stroeykens met assist van F. Amuzu Anderlecht 1-1
63' Wissel Mechelen Wissel F. Soelle Soelle voor J. Ngoy Mechelen
67' Doelpunt Anderlecht Doelpunt M. Stroeykens Anderlecht 1-2
68' Wissel Anderlecht Wissel K. Arnstad voor L. Refaelov Anderlecht
71' Doelpunt Anderlecht Doelpunt F. Silva met assist van M. NDiaye Anderlecht 1-3
74' Wissel Mechelen Wissel Y. Malede voor J. Vanlerberghe Mechelen
79' Gele kaart Anderlecht Gele kaart voor M. Stroeykens Anderlecht
84' Gele kaart Anderlecht Gele kaart voor H. Van Crombrugge Anderlecht
86' Wissel Mechelen Wissel S. Oum Gouet voor T. Peyre Mechelen
86' Wissel Mechelen Wissel J. Hernandez voor G. Hairemans Mechelen
86' Wissel Anderlecht Wissel B. Raman voor F. Silva Anderlecht
87' Wissel Anderlecht Wissel K. Sardella voor Y. Verschaeren Anderlecht
91' Gele kaart Mechelen Gele kaart voor F. Soelle Soelle Mechelen
Video hoogtepunten en samenvatting Mechelen - Anderlecht
Opstellingen Mechelen - Anderlecht
De opstellingen van Mechelen en Anderlecht zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Mechelen gaat aantreden in een 4-1-4-1 formatie en Anderlecht zal beginnen in een 3-5-2 opstelling.
Formatie 4-1-4-1
Coach Danny Buijs
Voorbeschouwing Mechelen - Anderlecht

Mechelen en Anderlecht treffen elkaar in de 11e speelronde van de Jupiler Pro League van het seizoen 2022/2023. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Bram Van Driessche en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Mechelen en Anderlecht in de Jupiler Pro League vond plaats op 23 januari 2022 en dat duel eindigde in een overwinning voor Anderlecht. Op basis van de afgelopen 28 duels tussen beide teams is Anderlecht favoriet. 14 keer wist de ploeg van Mechelen te winnen, tegenover 5 winstpartijen voor Mechelen. 9 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Mechelen 5
Winst Anderlecht 14
Gelijkspel 9
Totaal 28

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Mechelen op een 12e positie staat, terwijl we Anderlecht terugvinden op de 10e plaats.