Nabeschouwing Mechelen - RFC Seraing (2-3) || Jupiler Pro League 2022/2023

Zaterdag 3 september 2022 - 18:15 uur

In de Jupiler Pro League 2022/2023 neemt Mechelen het zaterdag 3 september 2022 om 18:15 uur in eigen huis op tegen RFC Seraing. De wedstrijd wordt gespeeld in AFAS-stadion Achter de Kazerne in Mechelen.

Via de Mechelen - RFC Seraing live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Mechelen - RFC Seraing (2-3)

Het Jupiler Pro League duel tussen Mechelen en RFC Seraing is onder leiding van scheidsrechter Brent Staessens geëindigd in een 2-3 overwinning voor RFC Seraing. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 2-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-3 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Een ongelukkig eerste eigen doelpunt van Y. Thoelen zette RFC Seraing op een 0-1 voorsprong in de 22e minuut van de wedstrijd. Mechelen kwam in de 27e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van T. Peyre, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 44e minuut zette S. Walsh zijn team op een 2-1 voorsprong, waarmee Mechelen de leiding in de wedstrijd nam.

M. Mouandilmadji zette RFC Seraing even later op 2-2 nadat hij een door scheidsrechter Brent Staessens toegekende penalty wist te benutten. Zo leek de wedstrijd te gaan eindigen in een gelijkspel. Het was uiteindelijk RFC Seraing dat in de 81e minuut toch nog langszij wist te komen, nadat M. Mouandilmadji de 2-3 wist te scoren en hiermee tevens matchwinnaar werd.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Brent Staessens en eindigde de wedstrijd dus met een 2-3 stand in het voordeel van RFC Seraing.

LIVE Mechelen - RFC Seraing 2-3

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Mechelen - RFC Seraing teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

14' Gele kaart Mechelen Gele kaart voor J. Ngoy Mechelen
22' Eigen doelpunt RFC Seraing Eigen doelpunt Y. Thoelen RFC Seraing 0-1
25' Gele kaart RFC Seraing Gele kaart voor M. Mouandilmadji RFC Seraing
27' Doelpunt Mechelen Doelpunt T. Peyre met assist van D. Wouters Mechelen 1-1
44' Doelpunt Mechelen Doelpunt S. Walsh met assist van G. Hairemans Mechelen 2-1
50' Gele kaart Mechelen Gele kaart voor S. Walsh Mechelen
59' Wissel RFC Seraing Wissel Sérgio Conceição voor D. Opare RFC Seraing
59' Wissel RFC Seraing Wissel S. Elisor voor A. Ba RFC Seraing
60' Wissel RFC Seraing Wissel L. Abanda voor M. Poaty RFC Seraing
71' Penalty RFC Seraing Penalty M. Mouandilmadji RFC Seraing 2-2
71' Wissel Mechelen Wissel N. Storm voor J. Ngoy Mechelen
75' Gele kaart RFC Seraing Gele kaart voor A. Sylla RFC Seraing
81' Doelpunt RFC Seraing Doelpunt M. Mouandilmadji met assist van M. Cachbach RFC Seraing 2-3
86' Wissel Mechelen Wissel S. Oum Gouet voor J. Vanlerberghe Mechelen
86' Wissel Mechelen Wissel J. Hernandez voor D. Wouters Mechelen
90' Wissel Mechelen Wissel T. Raemaekers voor T. Peyre Mechelen
90' Wissel RFC Seraing Wissel M. Sambu voor A. Bernier RFC Seraing
Video hoogtepunten en samenvatting Mechelen - RFC Seraing
Opstellingen Mechelen - RFC Seraing
De opstellingen van Mechelen en RFC Seraing zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Mechelen gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en RFC Seraing zal beginnen in een 5-3-2 opstelling.