Nabeschouwing Mechelen - Zulte-Waregem (2-2) || Jupiler Pro League 2022/2023

Zaterdag 5 november 2022 - 16:00 uur

In de Jupiler Pro League 2022/2023 neemt Mechelen het zaterdag 5 november 2022 om 16:00 uur in eigen huis op tegen Zulte-Waregem. De wedstrijd wordt gespeeld in AFAS-stadion Achter de Kazerne in Mechelen.

Via de Mechelen - Zulte-Waregem live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Mechelen - Zulte-Waregem (2-2)

De Jupiler Pro League 2022/2023 wedstrijd tussen Mechelen en Zulte-Waregem geresulteerd in een gelijkspel. Saai was de wedstrijd ondanks het gelijke spel zeker niet, want de toeschouwers in het stadion kregen genoeg doelpunten te zien. Halverwege de wedstrijd stond het 2-0 wat in de tweede helft uiteindelijk zou leiden tot een 2-2 eindstand.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 16e minuut door B. Verstraete, waarmee Mechelen met 1-0 de leiding nam. Een ongelukkig eigen doelpunt van N. Miroshi zorgde ervoor dat Mechelen op 2-0 kwam te staan in de 41e minuut. In de 54e minuut wist Zulte-Waregem de achterstand terug te brengen door de 2-1 te scoren via M. Sangare.

J. Vossen zette Zulte-Waregem even later op 2-2 nadat hij een door scheidsrechter Kevin Van Damme toegekende penalty wist te benutten. In de 75e minuut moest Zulte-Waregem verder met een man minder, nadat A. Sissako een tweede gele kaart kreeg.

Hierna blies de scheidsrechter af, waardoor de wedstrijd eindigde in een 2-2 gelijkspel tussen beide ploegen.

LIVE Mechelen - Zulte-Waregem 2-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Mechelen - Zulte-Waregem teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

16' Doelpunt Mechelen Doelpunt B. Verstraete met assist van G. Hairemans Mechelen 1-0
36' Gele kaart Zulte-Waregem Gele kaart voor C. Offor Zulte-Waregem
41' Eigen doelpunt Mechelen Eigen doelpunt N. Miroshi Mechelen 2-0
44' Gele kaart Zulte-Waregem Gele kaart voor A. Sissako Zulte-Waregem
46' Wissel Zulte-Waregem Wissel M. Sangare voor C. Offor Zulte-Waregem
54' Doelpunt Zulte-Waregem Doelpunt M. Sangare met assist van A. Fadera Zulte-Waregem 2-1
62' Penalty Zulte-Waregem Penalty J. Vossen Zulte-Waregem 2-2
63' Wissel Mechelen Wissel Y. Malede voor N. Storm Mechelen
63' Wissel Mechelen Wissel J. Van Hecke voor A. Da Cruz Mechelen
66' Gele kaart Zulte-Waregem Gele kaart voor N. Rommens Zulte-Waregem
75' Tweede gele kaart Zulte-Waregem Tweede gele kaart voor A. Sissako Zulte-Waregem
80' Gele kaart Mechelen Gele kaart voor J. Van Hecke Mechelen
82' Wissel Zulte-Waregem Wissel A. Drambayev voor A. Fadera Zulte-Waregem
82' Wissel Zulte-Waregem Wissel L. Vigen voor J. Vossen Zulte-Waregem
82' Wissel Mechelen Wissel F. Soelle Soelle voor G. Hairemans Mechelen
90' Wissel Zulte-Waregem Wissel A. Ndour voor Z. Gano Zulte-Waregem
Video hoogtepunten en samenvatting Mechelen - Zulte-Waregem
Opstellingen Mechelen - Zulte-Waregem
De opstellingen van Mechelen en Zulte-Waregem zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Mechelen gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Zulte-Waregem zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Coach Danny Buijs
Coach M'Baye Leye
Voorbeschouwing Mechelen - Zulte-Waregem

Mechelen en Zulte-Waregem treffen elkaar in de 16e speelronde van de Jupiler Pro League van het seizoen 2022/2023. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Kevin Van Damme en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Mechelen en Zulte-Waregem in de Jupiler Pro League vond plaats op 18 december 2021 en dat duel eindigde in een overwinning voor Zulte-Waregem. Op basis van de afgelopen 29 duels tussen beide teams is Zulte-Waregem favoriet. 12 keer wist de ploeg van Mechelen te winnen, tegenover 9 winstpartijen voor Mechelen. 8 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Mechelen 9
Winst Zulte-Waregem 12
Gelijkspel 8
Totaal 29

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Mechelen op een 13e positie staat, terwijl we Zulte-Waregem terugvinden op de 18e plaats.