Nabeschouwing Westerlo - Standard Luik (4-2) || Jupiler Pro League 2022/2023

Zaterdag 13 augustus 2022 - 16:00 uur

In de Jupiler Pro League 2022/2023 neemt Westerlo het zaterdag 13 augustus 2022 om 16:00 uur in eigen huis op tegen Standard Luik. De wedstrijd wordt gespeeld in Het Kuipje in Westerlo.

Via de Westerlo - Standard Luik live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Westerlo - Standard Luik (4-2)

Het Jupiler Pro League duel tussen Westerlo en Standard Luik is onder leiding van scheidsrechter Jasper Vergoote geëindigd in een 4-2 overwinning voor Westerlo. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 4-2 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 38e minuut door I. Vetokele, waarmee Westerlo met 1-0 de leiding nam. Westerlo vergrootte in de 50e minuut de voorsprong nadat het via een goal van N. Dorgeles op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 63e minuut wist Standard Liège de achterstand terug te brengen door de 2-1 te scoren via A. Tapsoba.

Na 73 minuten was het J. Laursen die de bal in eigen doel werkte, waardoor Westerlo op 3-1 kwam te staan. In de 90e minuut kwam Standard Liège weer dichterbij, nadat N. Dussenne de stand terug wist te brengen naar 3-2. Het laatste doelpunt van de wedstrijd werd gescoord in de 91e minuut en kwam op naam te staan van Westerlo speler L. Foster, die daarmee tekende voor de 4-2. Na 96 minuten moest Standard Liège speler S. Amallah het veld verlaten na het ontvangen van een tweede gele kaart. Het betekende dat Standard Liège de wedstrijd uit moest spelen met een man minder.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Jasper Vergoote bij een 4-2 eindstand in het voordeel van Westerlo.

LIVE Westerlo - Standard Luik 4-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Westerlo - Standard Luik teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

18' Gele kaart Standard Liège Gele kaart voor D. M. Dragus Standard Liège
20' Gele kaart Westerlo Gele kaart voor J. Bernat Westerlo
38' Doelpunt Westerlo Doelpunt I. Vetokele met assist van T. Dierckx Westerlo 1-0
50' Doelpunt Westerlo Doelpunt N. Dorgeles met assist van J. Bernat Westerlo 2-0
55' Wissel Westerlo Wissel K. Vaesen voor N. Dorgeles Westerlo
55' Wissel Westerlo Wissel T. Van den Keybus voor J. Bernat Westerlo
60' Gele kaart Standard Liège Gele kaart voor K. Laifis Standard Liège
60' Wissel Standard Liège Wissel A. Boljevic voor A. Donnum Standard Liège
60' Wissel Standard Liège Wissel M. Bokadi voor G. Cimirot Standard Liège
60' Wissel Standard Liège Wissel A. Tapsoba voor R. Emond Standard Liège
63' Doelpunt Standard Liège Doelpunt A. Tapsoba met assist van A. Bodart Standard Liège 2-1
72' Wissel Standard Liège Wissel C. Canak voor D. M. Dragus Standard Liège
73' Eigen doelpunt Westerlo Eigen doelpunt J. Laursen Westerlo 3-1
74' Gele kaart Standard Liège Gele kaart voor A. Boljevic Standard Liège
76' Wissel Westerlo Wissel L. Foster voor I. Vetokele Westerlo
79' Gele kaart Standard Liège Gele kaart voor S. Amallah Standard Liège
84' Wissel Westerlo Wissel R. Neustadter voor T. Dierckx Westerlo
87' Wissel Standard Liège Wissel E. Shamir voor G. Dewaele Standard Liège
87' Gele kaart Standard Liège Gele kaart voor C. Canak Standard Liège
90' Doelpunt Standard Liège Doelpunt N. Dussenne met assist van C. Canak Standard Liège 3-2
91' Doelpunt Westerlo Doelpunt L. Foster met assist van M. de Cuyper Westerlo 4-2
93' Gele kaart Westerlo Gele kaart voor T. Van den Keybus Westerlo
96' Tweede gele kaart Standard Liège Tweede gele kaart voor S. Amallah Standard Liège
Video hoogtepunten en samenvatting Westerlo - Standard Luik
Opstellingen Westerlo - Standard Luik
De opstellingen van Westerlo en Standard Luik zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Westerlo gaat aantreden in een 4-4-1-1 formatie en Standard Luik zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.