Nabeschouwing Zenit - Ural (3-1) || Russische Premier League 2021/2022

Zaterdag 16 april 2022 - 15:30 uur

In de Russische Premier League 2021/2022 neemt Zenit het zaterdag 16 april 2022 om 15:30 uur in eigen huis op tegen Ural. De wedstrijd wordt gespeeld in Saint Petersburg Stadium in St. Petersburg.

Via de Zenit - Ural live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Zenit - Ural (3-1)

Het Russische Premier League duel tussen Zenit en Ural is onder leiding van scheidsrechter Vitali Meshkov geëindigd in een 3-1 overwinning voor Zenit. Na 45 minuten stond er een 2-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

In de 12e minuut van de eerste helft van de wedstrijd kreeg Claudinho van Zenit via een penalty de kans om zijn team van 11 meter op voorsprong te schieten. Hij wist de penalty echter niet te benutten, waardoor de stand 0-0 bleef. Op de eerste goal hoefde niet lang gewacht te worden, want al na 12 minuten was het Claudinho die Zenit op een 1-0 voorsprong zette. In de 37e werd de voorsprong voor Zenit verdubbeld dankzij een doelpunt van Yuri Alberto.

In de 78e minuut volgde een derde treffer van Zenit, waarmee A. Dzyuba zijn ploeg op een comfortabele 3-0 voorsprong zette. Na 83 minuten deed Y. Zheleznov iets terug door de aansluitingstreffer te maken, waarmee de achterstand van Ural werd verkleind tot 3-1.

Hierna blies de scheidsrechter af, waardoor de wedstrijd eindigde in een 3-1 winst voor Zenit.

LIVE Zenit - Ural 3-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Zenit - Ural teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

11' Gele kaart Ural Gele kaart voor I. Kuzmichev Ural
12' Penalty gemist Zenit Penalty gemist Claudinho Zenit
12' Doelpunt Zenit Doelpunt Claudinho Zenit 1-0
17' Gele kaart Ural Gele kaart voor C. Magomadov Ural
27' Gele kaart Zenit Gele kaart voor D. Krugovoy Zenit
37' Doelpunt Zenit Doelpunt Yuri Alberto Zenit 2-0
45' Gele kaart Ural Gele kaart voor A. Egorychev Ural
46' Wissel Ural Wissel K. Kolesnichenko voor C. Magomadov Ural
51' Gele kaart Zenit Gele kaart voor D. Kuzyayev Zenit
53' Gele kaart Zenit Gele kaart voor Malcom Zenit
57' Wissel Zenit Wissel M. Ozdoev voor D. Krugovoy Zenit
57' Wissel Zenit Wissel A. Sutormin voor D. Kuzyayev Zenit
65' Wissel Ural Wissel Y. Zheleznov voor R. Gadzhimuradov Ural
66' Gele kaart Ural Gele kaart voor E. Bicfalvi Ural
72' Gele kaart Zenit Gele kaart voor D. Chistyakov Zenit
73' Wissel Zenit Wissel A. Dzyuba voor I. Sergeev Zenit
73' Wissel Zenit Wissel Wendel voor Claudinho Zenit
78' Doelpunt Zenit Doelpunt A. Dzyuba met assist van Yuri Alberto Zenit 3-0
80' Wissel Ural Wissel M. Ageev voor E. Bicfalvi Ural
80' Wissel Ural Wissel V. Podberezkin voor A. Egorychev Ural
81' Wissel Zenit Wissel A. Erokhin voor Yuri Alberto Zenit
83' Doelpunt Ural Doelpunt Y. Zheleznov met assist van O. Shatov Ural 3-1
Video hoogtepunten en samenvatting Zenit - Ural
Opstellingen Zenit - Ural
De opstellingen van Zenit en Ural zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Zenit gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Ural zal beginnen in een 5-4-1 opstelling.
Formatie 5-4-1
Coach Igor Shalimov
Voorbeschouwing Zenit - Ural

Zenit en Ural treffen elkaar in de 25e speelronde van de Russische Premier League van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Vitali Meshkov en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Zenit en Ural in de Russische Premier League vond plaats op 7 november 2021 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 17 duels tussen beide ploegen is Zenit favoriet. De thuisploeg wist 14 keer te winnen, terwijl Ural slechts 0 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 3 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Zenit 14
Winst Ural 0
Totaal 17

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Zenit op een 1e positie staat, terwijl we Ural terugvinden op de 15e plaats.