Nabeschouwing Zenit - Khimki (1-0) || Russische Premier League 2021/2022

Zaterdag 7 mei 2022 - 15:30 uur

In de Russische Premier League 2021/2022 neemt Zenit het zaterdag 7 mei 2022 om 15:30 uur in eigen huis op tegen Khimki. De wedstrijd wordt gespeeld in Saint Petersburg Stadium in St. Petersburg.

Via de Zenit - Khimki live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Zenit - Khimki (1-0)

Het Russische Premier League duel tussen Zenit en Khimki is onder leiding van scheidsrechter Aleksey Amelin geëindigd in een 1-0 overwinning voor Zenit. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat later ook de eindstand bleek te zijn.

Het enige doelpunt in de wedstrijd viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 14e minuut door I. Sergeev, waarmee Zenit met 1-0 de leiding nam. In het restant van de wedstrijd was het met name Zenit dat probeerde een tweede doelpunt in de wedstrijd te forceren. Ondanks diverse schoten op doel zou het uiteindelijk niets meer aan de stand veranderen.

In de tweede helft werd uiteindelijk niet meer gescoord, waardoor de wedstrijd eindigde in een kleine 1-0 overwinning in het voordeel van Zenit.

LIVE Zenit - Khimki 1-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Zenit - Khimki teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

14' Doelpunt Zenit Doelpunt I. Sergeev met assist van Yuri Alberto Zenit 1-0
43' VAR: Afgekeurd doelpunt Y. Monteiro da Silva Afgekeurd doelpunt vanwege buitenspel Y. Monteiro da Silva Zenit
46' Wissel Khimki Wissel A. Yuran voor N. Glavcic Khimki
46' Wissel Khimki Wissel N. Anwan voor I. Sadygov Khimki
61' Wissel Zenit Wissel A. Adamov voor D. Santos Zenit
61' Wissel Zenit Wissel M. Ozdoev voor Malcom Zenit
61' Wissel Zenit Wissel A. Mostovoy voor Wendel Zenit
71' Wissel Zenit Wissel A. Dzyuba voor I. Sergeev Zenit
71' Wissel Zenit Wissel A. Erokhin voor Yuri Alberto Zenit
73' Wissel Khimki Wissel Y. Zhirkov voor B. Magomedov Khimki
79' Wissel Khimki Wissel M. Zhumabekov voor A. Rudenko Khimki
91' Gele kaart Zenit Gele kaart voor A. Adamov Zenit
Video hoogtepunten en samenvatting Zenit - Khimki
Opstellingen Zenit - Khimki
De opstellingen van Zenit en Khimki zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Zenit gaat aantreden in een 4-4-2 formatie en Khimki zal beginnen in een 3-4-2-1 opstelling.
Voorbeschouwing Zenit - Khimki

Zenit en Khimki treffen elkaar in de 28e speelronde van de Russische Premier League van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Aleksey Amelin en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Zenit en Khimki in de Russische Premier League vond plaats op 24 juli 2021 en dat duel eindigde in een overwinning voor Zenit. Op basis van de afgelopen 3 duels tussen beide ploegen is Zenit favoriet. De thuisploeg wist 3 keer te winnen, terwijl Khimki slechts 0 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 0 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Zenit 3
Winst Khimki 0
Totaal 3

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Zenit op een 1e positie staat, terwijl we Khimki terugvinden op de 11e plaats.