Nabeschouwing Zenit - Olimpiyets (5-1) || Russische Premier League 2021/2022

Vrijdag 19 november 2021 - 17:00 uur

In de Russische Premier League 2021/2022 neemt Zenit het vrijdag 19 november 2021 om 17:00 uur in eigen huis op tegen Olimpiyets. De wedstrijd wordt gespeeld in Saint Petersburg Stadium in St. Petersburg.

Via de Zenit - Olimpiyets live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Zenit - Olimpiyets (5-1)

Het Russische Premier League duel tussen Zenit en Olimpiyets is onder leiding van scheidsrechter Pavel Kukuyan geëindigd in een 5-1 overwinning voor Zenit. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 3-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 5-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 24e minuut door Malcom, waarmee Zenit met 1-0 de leiding nam. Zenit vergrootte in de 34e minuut de voorsprong nadat het via een goal van A. Dzyuba op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 39e minuut wist FK Nizjni Novgorod de achterstand terug te brengen door de 2-1 te scoren via A. Kozlov.

In de 43e minuut moest FK Nizjni Novgorod verder met een man minder, nadat P. Boumal een tweede gele kaart kreeg. Na 47 minuten werd de voorsprong voor Zenit vergroot nadat A. Dzyuba de 3-1 wist te scoren. In de 59e minuut werd opnieuw gescoord. Dit keer was het A. Dzyuba die namens Zenit het net wist te raken. Even later viel het zesde en tevens laatste doelpunt van de wedstrijd. In de 88e minuut was het Zenit dat via D. Chistyakov de stand op 5-1 zette en daarmee ook de einduitslag bepaalde.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Pavel Kukuyan bij een 5-1 eindstand in het voordeel van Zenit.

LIVE Zenit - Olimpiyets 5-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Zenit - Olimpiyets teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

24' Doelpunt Zenit Doelpunt Malcom met assist van A. Dzyuba Zenit 1-0
30' Wissel FK Nizjni Novgorod Wissel I. Gorbunov voor P. Mogilevets FK Nizjni Novgorod
34' Doelpunt Zenit Doelpunt A. Dzyuba met assist van A. Erokhin Zenit 2-0
39' Doelpunt FK Nizjni Novgorod Doelpunt A. Kozlov met assist van I. Yuldoshev FK Nizjni Novgorod 2-1
41' Gele kaart FK Nizjni Novgorod Gele kaart voor P. Boumal FK Nizjni Novgorod
43' Tweede gele kaart FK Nizjni Novgorod Tweede gele kaart voor P. Boumal FK Nizjni Novgorod
47' Doelpunt Zenit Doelpunt A. Dzyuba met assist van Malcom Zenit 3-1
46' Wissel FK Nizjni Novgorod Wissel L. Masoero voor K. Kosarev FK Nizjni Novgorod
55' Gele kaart FK Nizjni Novgorod Gele kaart voor I. Gorbunov FK Nizjni Novgorod
59' Doelpunt Zenit Doelpunt A. Dzyuba met assist van Malcom Zenit 4-1
61' Wissel Zenit Wissel D. Krugovoy voor Y. Rakitsky Zenit
61' Wissel Zenit Wissel A. Sutormin voor D. Santos Zenit
61' Wissel Zenit Wissel M. Ozdoev voor V. Karavaev Zenit
67' Wissel Zenit Wissel W. Barrios voor Wendel Zenit
72' Wissel FK Nizjni Novgorod Wissel A. Sharipov voor N. Kakkoev FK Nizjni Novgorod
73' Wissel Zenit Wissel S. Azmoun voor A. Erokhin Zenit
73' Wissel FK Nizjni Novgorod Wissel D. Penchikov voor A. Kozlov FK Nizjni Novgorod
77' Wissel FK Nizjni Novgorod Wissel A. Sapeta voor I. Berkovskiy FK Nizjni Novgorod
88' Doelpunt Zenit Doelpunt D. Chistyakov met assist van D. Krugovoy Zenit 5-1
91' Gele kaart Zenit Gele kaart voor S. Azmoun Zenit
91' Gele kaart FK Nizjni Novgorod Gele kaart voor I. Miladinovic FK Nizjni Novgorod
91' Gele kaart Zenit Gele kaart voor W. Barrios Zenit
93' Gele kaart Zenit Gele kaart voor A. Sutormin Zenit
Video hoogtepunten en samenvatting Zenit - Olimpiyets
Opstellingen Zenit - Olimpiyets
De opstellingen van Zenit en Olimpiyets zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Zenit gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Olimpiyets zal beginnen in een 4-1-4-1 opstelling.
Formatie 4-1-4-1
Coach Alexander Kerzhakov
Voorbeschouwing Zenit - Olimpiyets

Zenit en Olimpiyets treffen elkaar in de 15e speelronde van de Russische Premier League van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Pavel Kukuyan en zijn assistenten.

Het is voor het eerst dat Zenit en Olimpiyets elkaar treffen in de Russische Premier League.

Winst Zenit 0
Winst Olimpiyets 0

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Zenit op een 1e positie staat, terwijl we Olimpiyets terugvinden op de 13e plaats.