Nabeschouwing Zenit - Orenburg (8-0) || Russische Premier League 2022/2023

Zondag 11 september 2022 - 16:30 uur

In de Russische Premier League 2022/2023 neemt Zenit het zondag 11 september 2022 om 16:30 uur in eigen huis op tegen Orenburg. De wedstrijd wordt gespeeld in Saint Petersburg Stadium in St. Petersburg.

Via de Zenit - Orenburg live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Zenit - Orenburg (8-0)

Het Russische Premier League duel tussen Zenit en Orenburg is onder leiding van scheidsrechter Evgeni Turbin geëindigd in een 8-0 overwinning voor Zenit. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 5-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 8-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Zenit kwam razendsnel uit de startblokken en dat resulteerde in een snelle 1-0 voor sprong in de 3e minuut, dankzij een goal van Wendel. Zenit vergrootte in de 17e minuut de voorsprong nadat het via een goal van I. Sergeev op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 19e minuut volgde een derde treffer van Zenit, waarmee D. Kuzyayev zijn ploeg op een comfortabele 3-0 voorsprong zette.

Ook na de derde treffer nam Zenit geen gas terug, waardoor in de 29e minuut de 4-0 volgde die op naam kwam van Malcom. De 5-0 voor Zenit volgde even later in de 43e minuut nadat Wendel namens zijn team opnieuw wist te scoren. In de 51e werkte A. Pavlovets de bal ongelukkig in het eigen doel, waardoor de stand op 6-0 kwam te staan. Het volgende doelpunt van Zenit viel in de 59e minuut en betekende de 7-0. Het doelpunt kwam op naam van Malcom. Het laatste doelpunt van de wedstrijd werd gescoord door Zenit. Het was Wendel die in de 68e minuut de stand op 8-0 zette.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Evgeni Turbin en eindigde de wedstrijd dus met een 8-0 stand in het voordeel van Zenit.

LIVE Zenit - Orenburg 8-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Zenit - Orenburg teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

3' Doelpunt Zenit Doelpunt Wendel met assist van D. Santos Zenit 1-0
10' Gele kaart Zenit Gele kaart voor D. Kuzyayev Zenit
17' Doelpunt Zenit Doelpunt I. Sergeev met assist van D. Kuzyayev Zenit 2-0
19' Doelpunt Zenit Doelpunt D. Kuzyayev Zenit 3-0
22' Gele kaart Orenburg Gele kaart voor A. Ektov Orenburg
29' Doelpunt Zenit Doelpunt Malcom met assist van A. Mostovoy Zenit 4-0
43' Doelpunt Zenit Doelpunt Wendel met assist van Malcom Zenit 5-0
46' Wissel Zenit Wissel Claudinho voor D. Kuzyayev Zenit
46' Wissel Orenburg Wissel V. Poluyakhtov voor K. Pechenin Orenburg
51' Eigen doelpunt Zenit Eigen doelpunt A. Pavlovets Zenit 6-0
56' Gele kaart Orenburg Gele kaart voor L. Vera Orenburg
59' Doelpunt Zenit Doelpunt Malcom met assist van W. Barrios Zenit 7-0
60' Wissel Orenburg Wissel K. Kaplenko voor A. Pavlovets Orenburg
60' Wissel Orenburg Wissel I. Basic voor L. Vera Orenburg
62' Wissel Zenit Wissel Z. Bakaev voor A. Mostovoy Zenit
62' Wissel Zenit Wissel M. Cassierra voor I. Sergeev Zenit
68' Doelpunt Zenit Doelpunt Wendel met assist van M. Cassierra Zenit 8-0
74' Wissel Zenit Wissel Gustavo Mantuan voor Wendel Zenit
76' Wissel Orenburg Wissel M. Stamatov voor A. Ektov Orenburg
76' Wissel Orenburg Wissel S. Oganesyan voor G. Florentin Orenburg
78' Gele kaart Orenburg Gele kaart voor V. Poluyakhtov Orenburg
86' Gele kaart Orenburg Gele kaart voor I. Basic Orenburg
86' Wissel Zenit Wissel A. Erokhin voor Malcom Zenit
Video hoogtepunten en samenvatting Zenit - Orenburg
Opstellingen Zenit - Orenburg
De opstellingen van Zenit en Orenburg zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Zenit gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Orenburg zal beginnen in een 3-4-1-2 opstelling.
Voorbeschouwing Zenit - Orenburg

Zenit en Orenburg treffen elkaar in de 9e speelronde van de Russische Premier League van het seizoen 2022/2023. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Evgeni Turbin en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Zenit en Orenburg in de Russische Premier League vond plaats op 15 juli 2020 en dat duel eindigde in een overwinning voor Zenit. Op basis van de afgelopen 6 duels tussen beide ploegen is Zenit favoriet. De thuisploeg wist 6 keer te winnen, terwijl Orenburg slechts 0 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 0 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Zenit 6
Winst Orenburg 0
Totaal 6

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Zenit op een 1e positie staat, terwijl we Orenburg terugvinden op de 12e plaats.