Nabeschouwing Dundee - Motherwell (1-3) || Schotse Premiership 2018/2019

Zaterdag 1 september 2018 - 16:00 uur

In de Schotse Premiership 2018/2019 neemt Dundee het zaterdag 1 september 2018 om 16:00 uur in eigen huis op tegen Motherwell. De wedstrijd wordt gespeeld in Kilmac Stadium at Dens Park in Dundee.

Via de Dundee - Motherwell live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Dundee - Motherwell (1-3)

Het Schotse Premiership duel tussen Dundee en Motherwell is onder leiding van scheidsrechter Gavin Duncan geëindigd in een 1-3 overwinning voor Motherwell. Na 45 minuten stond er een 0-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-3 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel pas in de tweede helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 56e minuut door D. Johnson, waarmee Motherwell met 0-1 de leiding nam. Motherwell vergrootte in de 68e minuut de voorsprong nadat het via een goal van G. Bigirimana op een 0-2 voorsprong kwam te staan. In de 71e minuut wist Dundee de achterstand terug te brengen door de 1-2 te scoren via B. Källman.

Na 86 minuten werd de voorsprong voor Motherwell vergroot nadat A. Campbell de 1-3 wist te scoren.

Even later blies de scheidsrechter af, waardoor de wedstrijd eindigde in een 1-3 winst voor Motherwell.

LIVE Dundee - Motherwell 1-3

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Dundee - Motherwell teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

45' Wissel Dundee Wissel R. Inniss voor J. Meekings Dundee
53' Wissel Motherwell Wissel E. Frear voor C. Cadden Motherwell
56' Doelpunt Motherwell Doelpunt D. Johnson Motherwell 0-1
58' Wissel Dundee Wissel C. Miller voor A. Nabi Dundee
64' Wissel Dundee Wissel E. NGwatala voor K. Madianga Dundee
67' Gele kaart Dundee Gele kaart voor C. Miller Dundee
68' Doelpunt Motherwell Doelpunt G. Bigirimana Motherwell 0-2
69' Wissel Motherwell Wissel C. Sammon voor D. Johnson Motherwell
71' Doelpunt Dundee Doelpunt B. Källman met assist van C. Miller Dundee 1-2
83' Wissel Motherwell Wissel R. Bowman voor C. Main Motherwell
86' Doelpunt Motherwell Doelpunt A. Campbell Motherwell 1-3
96' Gele kaart Dundee Gele kaart voor R. Inniss Dundee
Video hoogtepunten en samenvatting Dundee - Motherwell
Opstellingen Dundee - Motherwell

Voorbeschouwing Dundee - Motherwell

Dundee en Motherwell treffen elkaar in de 4e speelronde van de Schotse Premiership van het seizoen 2018/2019. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Gavin Duncan en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Dundee en Motherwell in de Schotse Premiership vond plaats op 28 april 2018 en dat duel eindigde in een overwinning voor Motherwell. Op basis van de afgelopen 17 duels tussen beide ploegen is Dundee favoriet. De thuisploeg wist 7 keer te winnen, terwijl Motherwell slechts 6 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 4 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Dundee 7
Winst Motherwell 6
Totaal 17

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Dundee op een 12e positie staat, terwijl we Motherwell terugvinden op de 11e plaats.