Nabeschouwing Motherwell - Dundee (4-3) || Schotse Premiership 2018/2019

Zaterdag 27 april 2019 - 16:00 uur

In de Schotse Premiership 2018/2019 neemt Motherwell het zaterdag 27 april 2019 om 16:00 uur in eigen huis op tegen Dundee.

Via de Motherwell - Dundee live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Motherwell - Dundee (4-3)

Het Schotse Premiership duel tussen Motherwell en Dundee is onder leiding van scheidsrechter Kevin Clancy geëindigd in een 4-3 overwinning voor Motherwell. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 2-2 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 4-3 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Een penalty zorgde voor de openingsgoal na 11 minuten. M. Woods maakte dankbaar gebruik van deze uitgelezen kans en zette daarmee Dundee vanaf 11 meter op een 0-1 voorsprong. Motherwell kwam in de 12e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van D. Turnbull, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 22e minuut zette E. Robson zijn team op een 1-2 voorsprong, waarmee Dundee de leiding in de wedstrijd nam.

Na 24 minuten werd de stand tussen beide teams weer gelijk getrokken, nadat J. Scott de 2-2 maakte voor Motherwell. Motherwell leek geen genoegen te nemen met een gelijkspel en kwam na 49 minuten op voorsprong na een goal van G. Ariyibi: 3-2. In de 52e minuut was het N. Ralph die Dundee weer op gelijke hoogte bracht, nadat deze de 3-3 scoorde. Na 56 minuten werd Alex Gorrin van Motherwell met een rode kaart naar de kleedkamer gestuurd, waardoor Motherwell het restant van de wedstrijd met een man minder moest volbrengen. Het laatste doelpunt van de wedstrijd werd gescoord door D. Turnbull van Motherwell die daarmee in de 94e minuut de eindstand bepaalde: 4-3.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Kevin Clancy bij een 4-3 eindstand in het voordeel van Motherwell.

LIVE Motherwell - Dundee 4-3

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Motherwell - Dundee teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

11' Penalty Dundee Penalty M. Woods Dundee 0-1
12' Doelpunt Motherwell Doelpunt D. Turnbull Motherwell 1-1
22' Doelpunt Dundee Doelpunt E. Robson met assist van S. Wright Dundee 1-2
24' Doelpunt Motherwell Doelpunt J. Scott Motherwell 2-2
28' Gele kaart Motherwell Gele kaart voor Alex Gorrin Motherwell
41' Gele kaart Dundee Gele kaart voor N. Ralph Dundee
49' Doelpunt Motherwell Doelpunt G. Ariyibi Motherwell 3-2
52' Doelpunt Dundee Doelpunt N. Ralph Dundee 3-3
56' Rode kaart Motherwell Rode kaart voor Alex Gorrin Motherwell
70' Wissel Motherwell Wissel C. McHugh voor L. Grimshaw Motherwell
70' Wissel Motherwell Wissel C. Main voor J. Scott Motherwell
74' Wissel Dundee Wissel J. Horsfield voor N. Ralph Dundee
74' Wissel Dundee Wissel K. Miller voor A. Nelson Dundee
80' Gele kaart Motherwell Gele kaart voor C. McHugh Motherwell
82' Wissel Dundee Wissel C. Moore voor M. Woods Dundee
86' Gele kaart Motherwell Gele kaart voor D. Turnbull Motherwell
87' Gele kaart Dundee Gele kaart voor Kusunga Dundee
88' Gele kaart Dundee Gele kaart voor J. Horsfield Dundee
94' Doelpunt Motherwell Doelpunt D. Turnbull Motherwell 4-3
Video hoogtepunten en samenvatting Motherwell - Dundee
Opstellingen Motherwell - Dundee

Voorbeschouwing Motherwell - Dundee

Motherwell en Dundee treffen elkaar in de 2e speelronde van de Schotse Premiership van het seizoen 2018/2019. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Kevin Clancy en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Motherwell en Dundee in de Schotse Premiership vond plaats op 26 januari 2019 en dat duel eindigde in een overwinning voor Motherwell. Op basis van de afgelopen 20 duels tussen beide ploegen is Motherwell favoriet. De thuisploeg wist 9 keer te winnen, terwijl Dundee slechts 7 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 4 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Motherwell 9
Winst Dundee 7
Totaal 20

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Motherwell op een 2e positie staat, terwijl we Dundee terugvinden op de 6e plaats.