Nabeschouwing Aberdeen - St. Johnstone (1-1) || Schotse Premiership 2021/2022

Dinsdag 15 februari 2022 - 20:45 uur

In de Schotse Premiership 2021/2022 neemt Aberdeen het dinsdag 15 februari 2022 om 20:45 uur in eigen huis op tegen St. Johnstone. De wedstrijd wordt gespeeld in Pittodrie Stadium in Aberdeen.

Via de Aberdeen - St. Johnstone live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Aberdeen - St. Johnstone (1-1)

De Schotse Premiership 2021/2022 wedstrijd tussen Aberdeen en St. Johnstone geresulteerd in een gelijkspel. Halverwege de wedstrijd stond het 0-1 wat in de tweede helft uiteindelijk zou leiden tot een 1-1 eindstand.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 6e minuut door C. Hendry, waarmee St. Johnstone met 0-1 de leiding nam. Een benutte penalty van L. Ferguson in de 71e minuut zorgde er even later voor dat Aberdeen weer op gelijke hoogte kwam te staan: 1-1.

Aan het einde van de tweede helft floot de arbiter af, waarmee de wedstrijd zonder winnaar eindigde. Beide ploegen zullen zodoende genoegen moeten nemen met een 1-1 einduitslag.

LIVE Aberdeen - St. Johnstone 1-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Aberdeen - St. Johnstone teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

6' Doelpunt St. Johnstone Doelpunt C. Hendry St. Johnstone 0-1
42' Wissel St. Johnstone Wissel E. Parish voor Z. Clark St. Johnstone
46' Wissel Aberdeen Wissel V. Besuijen voor D. Gallagher Aberdeen
52' Wissel Aberdeen Wissel A. Montgomery voor J. MacKenzie Aberdeen
54' Gele kaart St. Johnstone Gele kaart voor D. Cleary St. Johnstone
57' Gele kaart Aberdeen Gele kaart voor D. Bates Aberdeen
60' Gele kaart St. Johnstone Gele kaart voor J. Butterfield St. Johnstone
61' Wissel St. Johnstone Wissel S. May voor C. Hendry St. Johnstone
65' Wissel Aberdeen Wissel F. Ojo voor S. Brown Aberdeen
71' Penalty Aberdeen Penalty L. Ferguson Aberdeen 1-1
74' Wissel Aberdeen Wissel J. Emmanuel-Thomas voor M. Kennedy Aberdeen
74' Wissel St. Johnstone Wissel L. Craig voor C. Booth St. Johnstone
74' Wissel St. Johnstone Wissel T. Gallacher voor M. Hallberg St. Johnstone
Video hoogtepunten en samenvatting Aberdeen - St. Johnstone
Opstellingen Aberdeen - St. Johnstone
De opstellingen van Aberdeen en St. Johnstone zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Aberdeen gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en St. Johnstone zal beginnen in een 3-4-2-1 opstelling.
Voorbeschouwing Aberdeen - St. Johnstone

Aberdeen en St. Johnstone treffen elkaar in de 24e speelronde van de Schotse Premiership van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Gavin Duncan en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Aberdeen en St. Johnstone in de Schotse Premiership vond plaats op 11 december 2021 en dat duel eindigde in een overwinning voor Aberdeen. Op basis van de afgelopen 43 duels tussen beide ploegen is Aberdeen favoriet. De thuisploeg wist 18 keer te winnen, terwijl St. Johnstone slechts 12 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 13 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Aberdeen 18
Winst St. Johnstone 12
Gelijkspel 13
Totaal 43

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Aberdeen op een 9e positie staat, terwijl we St. Johnstone terugvinden op de 12e plaats.