Nabeschouwing Celtic - Dundee (6-0) || Schotse Premiership 2021/2022

Zondag 8 augustus 2021 - 16:00 uur

In de Schotse Premiership 2021/2022 neemt Celtic het zondag 8 augustus 2021 om 16:00 uur in eigen huis op tegen Dundee. De wedstrijd wordt gespeeld in Celtic Park in Glasgow.

Via de Celtic - Dundee live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Celtic - Dundee (6-0)

Het Schotse Premiership duel tussen Celtic en Dundee is onder leiding van scheidsrechter Euan Anderson geëindigd in een 6-0 overwinning voor Celtic. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 2-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 6-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 20e minuut door K. Furuhashi, waarmee Celtic met 1-0 de leiding nam. Celtic vergrootte in de 25e minuut de voorsprong nadat het via een goal van K. Furuhashi op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 49e minuut volgde een derde treffer van Celtic, waarmee T. Rogic zijn ploeg op een comfortabele 3-0 voorsprong zette.

Ook na de derde treffer nam Celtic geen gas terug, waardoor in de 67e minuut de 4-0 volgde die op naam kwam van K. Furuhashi. De 5-0 voor Celtic volgde even later in de 84e minuut nadat A. Ralston namens zijn team opnieuw wist te scoren. Na 89 minuten werd J. Marshall van Dundee met een rode kaart van het veld gestuurd, waardoor het team met een man minder de resterende wedstrijd moest vervolgen. Even later viel het zesde en tevens laatste doelpunt van de wedstrijd. In de 90e minuut was het Celtic dat via O. Edouard de stand op 6-0 zette en daarmee ook de einduitslag bepaalde.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Euan Anderson bij een 6-0 eindstand in het voordeel van Celtic, dat daarmee een zeer ruime overwinning boekte.

LIVE Celtic - Dundee 6-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Celtic - Dundee teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

20' Doelpunt Celtic Doelpunt K. Furuhashi met assist van L. Abada Celtic 1-0
25' Doelpunt Celtic Doelpunt K. Furuhashi met assist van R. Christie Celtic 2-0
28' Gele kaart Dundee Gele kaart voor L. Ashcroft Dundee
38' Gele kaart Dundee Gele kaart voor J. Marshall Dundee
49' Doelpunt Celtic Doelpunt T. Rogic met assist van R. Christie Celtic 3-0
52' Wissel Dundee Wissel F. Robertson voor C. Elliot Dundee
60' Wissel Dundee Wissel L. McCowan voor C. Adam Dundee
61' Wissel Dundee Wissel J. Cummings voor C. Sheridan Dundee
65' Wissel Celtic Wissel J. Forrest voor T. Rogic Celtic
67' Doelpunt Celtic Doelpunt K. Furuhashi met assist van R. Christie Celtic 4-0
69' Wissel Celtic Wissel O. Edouard voor K. Furuhashi Celtic
72' Wissel Celtic Wissel A. Montgomery voor G. Taylor Celtic
84' Doelpunt Celtic Doelpunt A. Ralston met assist van J. Forrest Celtic 5-0
89' Rode kaart Dundee Rode kaart voor J. Marshall Dundee
90' Penalty Celtic Penalty O. Edouard Celtic 6-0
Video hoogtepunten en samenvatting Celtic - Dundee
Opstellingen Celtic - Dundee
De opstellingen van Celtic en Dundee zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Celtic gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Dundee zal beginnen in een 4-5-1 opstelling.