Nabeschouwing Hibernian - Dundee United (0-3) || Schotse Premiership 2021/2022

Zaterdag 16 oktober 2021 - 16:00 uur

In de Schotse Premiership 2021/2022 neemt Hibernian het zaterdag 16 oktober 2021 om 16:00 uur in eigen huis op tegen Dundee United. De wedstrijd wordt gespeeld in Easter Road Stadium in Edinburgh.

Via de Hibernian - Dundee United live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Hibernian - Dundee United (0-3)

Het Schotse Premiership duel tussen Hibernian en Dundee United is onder leiding van scheidsrechter Alan James Muir geëindigd in een 0-3 overwinning voor Dundee United. Na 45 minuten stond er een 0-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 0-3 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 44e minuut door N. Clark, waarmee Dundee United met 0-1 de leiding nam. Dundee United vergrootte in de 52e minuut de voorsprong nadat het via een goal van R. Edwards op een 0-2 voorsprong kwam te staan. In de 74e minuut volgde een derde treffer van Dundee United, waarmee K. Freeman zijn ploeg op een comfortabele 0-3 voorsprong zette. Daar zou het uiteindelijk ook bij blijven.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Alan James Muir, waardoor Dundee United dankzij een 0-3 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE Hibernian - Dundee United 0-3

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Hibernian - Dundee United teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

24' Gele kaart Dundee United Gele kaart voor R. Edwards Dundee United
44' Doelpunt Dundee United Doelpunt N. Clark Dundee United 0-1
46' Wissel Hibernian Wissel J. Scott voor S. Allan Hibernian
52' Doelpunt Dundee United Doelpunt R. Edwards met assist van S. McMann Dundee United 0-2
54' Gele kaart Dundee United Gele kaart voor D. Glass Dundee United
59' Wissel Dundee United Wissel F. Hoti voor D. Glass Dundee United
74' Doelpunt Dundee United Doelpunt K. Freeman met assist van I. Niskanen Dundee United 0-3
80' Wissel Dundee United Wissel M. Biamou voor N. Clark Dundee United
92' Gele kaart Hibernian Gele kaart voor M. Boyle Hibernian
Video hoogtepunten en samenvatting Hibernian - Dundee United
Opstellingen Hibernian - Dundee United
De opstellingen van Hibernian en Dundee United zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Hibernian gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Dundee United zal beginnen in een 4-4-1-1 opstelling.
Voorbeschouwing Hibernian - Dundee United

Hibernian en Dundee United treffen elkaar in de 9e speelronde van de Schotse Premiership van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Alan James Muir en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Hibernian en Dundee United in de Schotse Premiership vond plaats op 30 januari 2021 en dat duel eindigde in een overwinning voor Hibernian. Op basis van de afgelopen 32 duels tussen beide teams is Dundee United favoriet. 11 keer wist de ploeg van Hibernian te winnen, tegenover 9 winstpartijen voor Hibernian. 12 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Hibernian 9
Winst Dundee United 11
Gelijkspel 12
Totaal 32

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Hibernian op een 3e positie staat, terwijl we Dundee United terugvinden op de 5e plaats.