Nabeschouwing Motherwell - Dundee United (1-0) || Schotse Premiership 2021/2022

Dinsdag 30 november 2021 - 20:45 uur

In de Schotse Premiership 2021/2022 neemt Motherwell het dinsdag 30 november 2021 om 20:45 uur in eigen huis op tegen Dundee United. De wedstrijd wordt gespeeld in Fir Park in Motherwell.

Via de Motherwell - Dundee United live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Motherwell - Dundee United (1-0)

Het Schotse Premiership duel tussen Motherwell en Dundee United is onder leiding van scheidsrechter Steven McLean geëindigd in een 1-0 overwinning voor Motherwell. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat later ook de eindstand bleek te zijn.

Het enige doelpunt in de wedstrijd viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 12e minuut door T. Watt, waarmee Motherwell met 1-0 de leiding nam. In de 82e minuut kreeg B. Maguire van Motherwell voor de tweede keer een gele kaart en dus rood te zien. De speler kon voortijdig gaan douchen waardoor Motherwell de resterende minuten met een man minder moest volbrengen.

In de tweede helft werd uiteindelijk niet meer gescoord, waardoor de wedstrijd eindigde in een kleine 1-0 overwinning in het voordeel van Motherwell.

LIVE Motherwell - Dundee United 1-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Motherwell - Dundee United teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

12' Doelpunt Motherwell Doelpunt T. Watt Motherwell 1-0
42' Wissel Dundee United Wissel N. Clark voor D. Glass Dundee United
44' Gele kaart Motherwell Gele kaart voor B. Maguire Motherwell
57' Wissel Dundee United Wissel D. Watson voor I. Niskanen Dundee United
59' Wissel Motherwell Wissel S. ODonnell voor S. Johansen Motherwell
71' Gele kaart Dundee United Gele kaart voor F. Hoti Dundee United
75' Wissel Dundee United Wissel A. Sporle voor S. McMann Dundee United
77' Gele kaart Motherwell Gele kaart voor S. Goss Motherwell
77' Gele kaart Motherwell Gele kaart voor N. McGinley Motherwell
78' Gele kaart Dundee United Gele kaart voor A. Sporle Dundee United
82' Tweede gele kaart Motherwell Tweede gele kaart voor B. Maguire Motherwell
84' Wissel Motherwell Wissel J. Carroll voor K. van Veen Motherwell
89' Wissel Motherwell Wissel L. Grimshaw voor K. Woolery Motherwell
Video hoogtepunten en samenvatting Motherwell - Dundee United
Opstellingen Motherwell - Dundee United
De opstellingen van Motherwell en Dundee United zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Motherwell gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Dundee United zal beginnen in een 4-1-4-1 opstelling.
Voorbeschouwing Motherwell - Dundee United

Motherwell en Dundee United treffen elkaar in de 16e speelronde van de Schotse Premiership van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Steven McLean en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Motherwell en Dundee United in de Schotse Premiership vond plaats op 23 oktober 2021 en dat duel eindigde in een overwinning voor Dundee United. Op basis van de afgelopen 42 duels tussen beide teams is Dundee United favoriet. 17 keer wist de ploeg van Motherwell te winnen, tegenover 13 winstpartijen voor Motherwell. 12 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Motherwell 13
Winst Dundee United 17
Gelijkspel 12
Totaal 42

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Motherwell op een 5e positie staat, terwijl we Dundee United terugvinden op de 4e plaats.