Nabeschouwing Motherwell - Hibernian (2-3) || Schotse Premiership 2021/2022

Zondag 1 augustus 2021 - 17:30 uur

In de Schotse Premiership 2021/2022 neemt Motherwell het zondag 1 augustus 2021 om 17:30 uur in eigen huis op tegen Hibernian. De wedstrijd wordt gespeeld in Fir Park in Motherwell.

Via de Motherwell - Hibernian live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Motherwell - Hibernian (2-3)

Het Schotse Premiership duel tussen Motherwell en Hibernian is onder leiding van scheidsrechter David Munro geëindigd in een 2-3 overwinning voor Hibernian. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 2-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-3 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 12e minuut door K. van Veen, waarmee Motherwell met 1-0 de leiding nam. Hibernian kwam in de 17e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van K. Magennis, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 29e minuut zette B. Mugabi zijn team op een 2-1 voorsprong, waarmee Motherwell de leiding in de wedstrijd nam.

Na 56 minuten werd de stand tussen beide teams weer gelijk getrokken, nadat C. Doidge de 2-2 maakte voor Hibernian. In de 70e minuut werd de stand op 2-3 gezet na een benutte penalty van Hibernian speler M. Boyle.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter David Munro en eindigde de wedstrijd dus met een 2-3 stand in het voordeel van Hibernian.

LIVE Motherwell - Hibernian 2-3

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Motherwell - Hibernian teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

12' Doelpunt Motherwell Doelpunt K. van Veen met assist van J. Carroll Motherwell 1-0
17' Doelpunt Hibernian Doelpunt K. Magennis Hibernian 1-1
22' Gele kaart Motherwell Gele kaart voor J. Carroll Motherwell
29' Doelpunt Motherwell Doelpunt B. Mugabi met assist van J. Carroll Motherwell 2-1
31' Gele kaart Motherwell Gele kaart voor C. Slattery Motherwell
48' Gele kaart Hibernian Gele kaart voor P. Hanlon Hibernian
54' Wissel Hibernian Wissel C. Doidge voor A. Gogic Hibernian
55' Gele kaart Motherwell Gele kaart voor K. van Veen Motherwell
56' Doelpunt Hibernian Doelpunt C. Doidge Hibernian 2-2
59' Gele kaart Hibernian Gele kaart voor L. Stevenson Hibernian
65' Wissel Hibernian Wissel J. Doyle-Hayes voor J. Murphy Hibernian
69' Gele kaart Motherwell Gele kaart voor S. ODonnell Motherwell
70' Gele kaart Motherwell Gele kaart voor L. Kelly Motherwell
70' Penalty Hibernian Penalty M. Boyle Hibernian 2-3
74' Wissel Motherwell Wissel J. Amaluzor voor C. Slattery Motherwell
76' Gele kaart Hibernian Gele kaart voor R. Porteous Hibernian
84' Wissel Hibernian Wissel J. Campbell voor K. Magennis Hibernian
84' Wissel Motherwell Wissel S. Lawless voor K. Woolery Motherwell
Video hoogtepunten en samenvatting Motherwell - Hibernian
Opstellingen Motherwell - Hibernian
De opstellingen van Motherwell en Hibernian zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Motherwell gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Hibernian zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.