Nabeschouwing Dundee United - Hibernian (1-0) || Schotse Premiership 2022/2023

Dinsdag 11 oktober 2022 - 20:45 uur

In de Schotse Premiership 2022/2023 neemt Dundee United het dinsdag 11 oktober 2022 om 20:45 uur in eigen huis op tegen Hibernian. De wedstrijd wordt gespeeld in Tannadice Park in Dundee.

Via de Dundee United - Hibernian live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Dundee United - Hibernian (1-0)

Het Schotse Premiership duel tussen Dundee United en Hibernian is onder leiding van scheidsrechter Euan Anderson geëindigd in een 1-0 overwinning voor Dundee United. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat later ook de eindstand bleek te zijn.

Het enige doelpunt in de wedstrijd viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 11e minuut door A. Behich, waarmee Dundee United met 1-0 de leiding nam. In het restant van de wedstrijd was het met name Hibernian dat het doel van de tegenstander meerdere keren onder vuur nam. De verschillende doelpogingen zouden echter geen treffer meer opleveren voor de bezoekers.

In de tweede helft werd uiteindelijk niet meer gescoord, waardoor de wedstrijd eindigde in een kleine 1-0 overwinning in het voordeel van Dundee United.

LIVE Dundee United - Hibernian 1-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Dundee United - Hibernian teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

11' Doelpunt Dundee United Doelpunt A. Behich met assist van D. Levitt Dundee United 1-0
39' Gele kaart Dundee United Gele kaart voor R. Edwards Dundee United
47' Wissel Hibernian Wissel K. Freeman voor Hibernian
47' Wissel Hibernian Wissel M. Čabraja voor Hibernian
46' Gele kaart Hibernian Gele kaart voor H. McKirdy É. Youan Hibernian
46' Gele kaart Dundee United Gele kaart voor E. Henderson N. Kenneh Dundee United
69' Gele kaart Dundee United Gele kaart voor C. Sibbald Dundee United
69' Wissel Dundee United Wissel I. Harkes voor C. Sibbald Dundee United
73' Gele kaart Dundee United Gele kaart voor T. Watt Dundee United
77' Wissel Dundee United Wissel S. Anaku voor G. Middleton Dundee United
77' Wissel Hibernian Wissel W. Fish voor C. Cadden Hibernian
77' Wissel Hibernian Wissel Jair Tavares voor M. Čabraja Hibernian
88' Gele kaart Hibernian Gele kaart voor P. Hanlon Hibernian
89' Wissel Hibernian Wissel K. Magennis voor J. Campbell Hibernian
90' Gele kaart Dundee United Gele kaart voor S. Anaku Dundee United
Video hoogtepunten en samenvatting Dundee United - Hibernian
Opstellingen Dundee United - Hibernian
De opstellingen van Dundee United en Hibernian zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Dundee United gaat aantreden in een 3-4-2-1 formatie en Hibernian zal beginnen in een 4-1-4-1 opstelling.
Voorbeschouwing Dundee United - Hibernian

Dundee United en Hibernian treffen elkaar in de 7e speelronde van de Schotse Premiership van het seizoen 2022/2023. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Euan Anderson en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Dundee United en Hibernian in de Schotse Premiership vond plaats op 2 april 2022 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 35 duels tussen beide ploegen is Dundee United favoriet. De thuisploeg wist 12 keer te winnen, terwijl Hibernian slechts 10 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 13 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Dundee United 12
Winst Hibernian 10
Gelijkspel 13
Totaal 35

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Dundee United op een 12e positie staat, terwijl we Hibernian terugvinden op de 3e plaats.