Nabeschouwing Kilmarnock - Motherwell (2-1) || Schotse Premiership 2022/2023

Zaterdag 27 augustus 2022 - 16:00 uur

In de Schotse Premiership 2022/2023 neemt Kilmarnock het zaterdag 27 augustus 2022 om 16:00 uur in eigen huis op tegen Motherwell. De wedstrijd wordt gespeeld in Rugby Park in Kilmarnock.

Via de Kilmarnock - Motherwell live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Kilmarnock - Motherwell (2-1)

Het Schotse Premiership duel tussen Kilmarnock en Motherwell is onder leiding van scheidsrechter Euan Anderson geëindigd in een 2-1 overwinning voor Kilmarnock. Na 45 minuten stond er een 0-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 14e minuut door K. van Veen, waarmee Motherwell met 0-1 de leiding nam. Kilmarnock kwam in de 71e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van D. Armstrong, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 76e minuut zette A. Taylor zijn team op een 2-1 voorsprong, waarmee Kilmarnock de leiding in de wedstrijd nam. Het bleek uiteindelijk het beslissende doelpunt van de wedstrijd te zijn, want beide teams wisten hierna niet meer tot scoren te komen.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Euan Anderson, waardoor Kilmarnock dankzij een 2-1 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE Kilmarnock - Motherwell 2-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Kilmarnock - Motherwell teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

14' Doelpunt Motherwell Doelpunt K. van Veen Motherwell 0-1
19' Gele kaart Motherwell Gele kaart voor S. ODonnell Motherwell
58' Wissel Motherwell Wissel J. Efford voor C. Shields Motherwell
58' Wissel Motherwell Wissel J. Morris voor D. Cornelius Motherwell
64' Wissel Kilmarnock Wissel R. McKenzie voor K. McInroy Kilmarnock
64' Wissel Kilmarnock Wissel F. Murray voor O. Shaw Kilmarnock
71' Doelpunt Kilmarnock Doelpunt D. Armstrong Kilmarnock 1-1
73' Wissel Motherwell Wissel R. Tierney voor B. Spittal Motherwell
73' Wissel Motherwell Wissel B. Maguire voor C. Slattery Motherwell
76' Wissel Kilmarnock Wissel I. Cameron voor K. Lafferty Kilmarnock
76' Doelpunt Kilmarnock Doelpunt A. Taylor met assist van L. Polworth Kilmarnock 2-1
83' Gele kaart Kilmarnock Gele kaart voor D. Armstrong Kilmarnock
85' Wissel Kilmarnock Wissel L. Donnelly voor D. Armstrong Kilmarnock
94' Gele kaart Kilmarnock Gele kaart voor A. Power Kilmarnock
Video hoogtepunten en samenvatting Kilmarnock - Motherwell
Opstellingen Kilmarnock - Motherwell
De opstellingen van Kilmarnock en Motherwell zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Kilmarnock gaat aantreden in een 4-4-2 formatie en Motherwell zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.