Nabeschouwing Empoli - Genoa (1-3) || Serie A 2018/2019

Maandag 28 januari 2019 - 20:30 uur

In de Serie A 2018/2019 neemt Empoli het maandag 28 januari 2019 om 20:30 uur in eigen huis op tegen Genoa. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadio Carlo Castellani in Empoli.

Via de Empoli - Genoa live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Empoli - Genoa (1-3)

Het Serie A duel tussen Empoli en Genoa is onder leiding van scheidsrechter Federico La Penna geëindigd in een 1-3 overwinning voor Genoa. Na 45 minuten stond er een 0-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-3 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 18e minuut door C. Kouamé, waarmee Genoa met 0-1 de leiding nam. Empoli kwam in de 63e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van G. Di Lorenzo, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 70e minuut zette D. Lazović zijn team op een 1-2 voorsprong, waarmee Genoa de leiding in de wedstrijd nam.

Na 73 minuten werd de voorsprong voor Genoa vergroot nadat A. Sanabria de 1-3 wist te scoren.

Hierna blies de scheidsrechter af, waardoor de wedstrijd eindigde in een 1-3 winst voor Genoa.

LIVE Empoli - Genoa 1-3

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Empoli - Genoa teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

18' Doelpunt Genoa Doelpunt C. Kouamé met assist van D. Criscito Genoa 0-1
39' Gele kaart Genoa Gele kaart voor Daniel Bessa Genoa
58' Gele kaart Genoa Gele kaart voor E. Rolón Genoa
58' Wissel Empoli Wissel L. Mchedlidze voor R. Krunić Empoli
61' Gele kaart Empoli Gele kaart voor J. Rasmussen Empoli
63' Doelpunt Empoli Doelpunt G. Di Lorenzo met assist van F. Caputo Empoli 1-1
68' Wissel Genoa Wissel A. Sanabria voor Rômulo Genoa
70' Doelpunt Genoa Doelpunt D. Lazović met assist van Daniel Bessa Genoa 1-2
73' Doelpunt Genoa Doelpunt A. Sanabria met assist van D. Lazović Genoa 1-3
74' Wissel Empoli Wissel S. Uçan voor H. Traorè Empoli
80' Wissel Empoli Wissel A. Acquah voor M. Zajc Empoli
87' Wissel Genoa Wissel G. Pezzella voor A. Sanabria Genoa
89' Wissel Genoa Wissel Pedro Pereira voor D. Lazović Genoa
Video hoogtepunten en samenvatting Empoli - Genoa
Opstellingen Empoli - Genoa
De opstellingen van Empoli en Genoa zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Empoli gaat aantreden in een 5-3-2 formatie en Genoa zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Voorbeschouwing Empoli - Genoa

Empoli en Genoa treffen elkaar in de 21e speelronde van de Serie A van het seizoen 2018/2019. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Federico La Penna en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Empoli en Genoa in de Serie A vond plaats op 26 augustus 2018 en dat duel eindigde in een overwinning voor Genoa. Op basis van de afgelopen 9 duels tussen beide teams is Genoa favoriet. 3 keer wist de ploeg van Empoli te winnen, tegenover 2 winstpartijen voor Empoli. 4 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Empoli 2
Winst Genoa 3
Totaal 9

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Empoli op een 17e positie staat, terwijl we Genoa terugvinden op de 15e plaats.

De weersverwachting voor deze wedstrijd is mist.