Nabeschouwing Roma - Bologna (2-1) || Serie A 2018/2019

Maandag 18 februari 2019 - 20:30 uur

In de Serie A 2018/2019 neemt Roma het maandag 18 februari 2019 om 20:30 uur in eigen huis op tegen Bologna. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadio Olimpico in Roma.

Via de Roma - Bologna live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Roma - Bologna (2-1)

Het Serie A duel tussen Roma en Bologna is onder leiding van scheidsrechter Marco Di Bello geëindigd in een 2-1 overwinning voor Roma. Na 45 minuten stond er een 0-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Een penalty zorgde voor de openingsgoal na 55 minuten. A. Kolarov maakte dankbaar gebruik van deze uitgelezen kans en zette daarmee Roma vanaf 11 meter op een 1-0 voorsprong. Roma vergrootte in de 73e minuut de voorsprong nadat het via een goal van F. Fazio op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 84e minuut wist Bologna de achterstand terug te brengen door de 2-1 te scoren via N. Sansone. Het bleek echter onvoldoende om een nederlaag te voorkomen, want Bologna kwam hierna niet meer tot scoren.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Marco Di Bello, waardoor Roma dankzij een 2-1 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE Roma - Bologna 2-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Roma - Bologna teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

12' Gele kaart Bologna Gele kaart voor Danilo Bologna
24' Gele kaart Bologna Gele kaart voor E. Pulgar Bologna
34' Gele kaart Roma Gele kaart voor B. Cristante Roma
40' Gele kaart Roma Gele kaart voor A. Florenzi Roma
43' Gele kaart Bologna Gele kaart voor S. Edera Bologna
46' Wissel Roma Wissel S. El Shaarawy voor B. Cristante Roma
55' Penalty Roma Penalty A. Kolarov Roma 1-0
66' Wissel Bologna Wissel M. Svanberg voor S. Edera Bologna
68' Wissel Roma Wissel D. De Rossi voor J. Kluivert Roma
72' Wissel Bologna Wissel B. Džemaili voor A. Poli Bologna
73' Doelpunt Roma Doelpunt F. Fazio met assist van D. De Rossi Roma 2-0
75' Wissel Bologna Wissel D. Falcinelli voor E. Pulgar Bologna
84' Wissel Roma Wissel D. Santon voor A. Florenzi Roma
84' Doelpunt Bologna Doelpunt N. Sansone met assist van R. Soriano Bologna 2-1
92' Gele kaart Bologna Gele kaart voor M. Dijks Bologna
93' Gele kaart Roma Gele kaart voor K. Manolas Roma
Video hoogtepunten en samenvatting Roma - Bologna
Opstellingen Roma - Bologna
De opstellingen van Roma en Bologna zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Roma gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Bologna zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Voorbeschouwing Roma - Bologna

Roma en Bologna treffen elkaar in de 24e speelronde van de Serie A van het seizoen 2018/2019. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Marco Di Bello en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Roma en Bologna in de Serie A vond plaats op 23 september 2018 en dat duel eindigde in een overwinning voor Bologna. Op basis van de afgelopen 19 duels tussen beide ploegen is Roma favoriet. De thuisploeg wist 10 keer te winnen, terwijl Bologna slechts 2 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 7 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Roma 10
Winst Bologna 2
Gelijkspel 7
Totaal 19

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Roma op een 5e positie staat, terwijl we Bologna terugvinden op de 18e plaats.