Nabeschouwing Roma - Empoli (2-1) || Serie A 2018/2019

Maandag 11 maart 2019 - 20:30 uur

In de Serie A 2018/2019 neemt Roma het maandag 11 maart 2019 om 20:30 uur in eigen huis op tegen Empoli. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadio Olimpico in Roma.

Via de Roma - Empoli live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Roma - Empoli (2-1)

Het Serie A duel tussen Roma en Empoli is onder leiding van scheidsrechter Fabio Maresca geëindigd in een 2-1 overwinning voor Roma. Na 45 minuten stond er een 2-1 tussenstand op het scorebord, wat later ook de eindstand bleek te zijn.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 9e minuut door S. El Shaarawy, waarmee Roma met 1-0 de leiding nam. Een ongelukkig eigen doelpunt van Juan Jesus zorgde ervoor dat Empoli op 1-1 kwam te staan in de 12e minuut. In de 33e minuut zette P. Schick zijn team op een 2-1 voorsprong, waarmee Roma de leiding in de wedstrijd nam. Het bleek uiteindelijk het beslissende doelpunt van de wedstrijd te zijn, want beide teams wisten hierna niet meer tot scoren te komen.

In de 80e minuut moest Roma verder met een man minder, nadat A. Florenzi een tweede gele kaart kreeg.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Fabio Maresca, waardoor Roma dankzij een 2-1 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE Roma - Empoli 2-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Roma - Empoli teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

9' Doelpunt Roma Doelpunt S. El Shaarawy Roma 1-0
12' Eigen doelpunt Empoli Eigen doelpunt Juan Jesus Empoli 1-1
13' Gele kaart Roma Gele kaart voor A. Florenzi Roma
13' Gele kaart Roma Gele kaart voor B. Cristante Roma
33' Doelpunt Roma Doelpunt P. Schick met assist van A. Florenzi Roma 2-1
37' Gele kaart Empoli Gele kaart voor A. Acquah Empoli
55' Wissel Roma Wissel D. Perotti voor N. Zaniolo Roma
62' Gele kaart Roma Gele kaart voor S. El Shaarawy Roma
64' Wissel Empoli Wissel M. Brighi voor A. Acquah Empoli
79' Wissel Empoli Wissel D. Oberlin voor Diego Farias Empoli
80' Tweede gele kaart Roma Tweede gele kaart voor A. Florenzi Roma
81' Wissel Roma Wissel R. Karsdorp voor J. Kluivert Roma
83' Wissel Empoli Wissel S. Uçan voor M. Pasqual Empoli
86' Wissel Roma Wissel Ž. Celar voor P. Schick Roma
Video hoogtepunten en samenvatting Roma - Empoli
Opstellingen Roma - Empoli
De opstellingen van Roma en Empoli zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Roma gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Empoli zal beginnen in een 5-3-2 opstelling.
Voorbeschouwing Roma - Empoli

Roma en Empoli treffen elkaar in de 27e speelronde van de Serie A van het seizoen 2018/2019. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Fabio Maresca en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Roma en Empoli in de Serie A vond plaats op 6 oktober 2018 en dat duel eindigde in een overwinning voor Roma. Op basis van de afgelopen 13 duels tussen beide ploegen is Roma favoriet. De thuisploeg wist 8 keer te winnen, terwijl Empoli slechts 2 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 3 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Roma 8
Winst Empoli 2
Totaal 13

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Roma op een 5e positie staat, terwijl we Empoli terugvinden op de 17e plaats.