Nabeschouwing Atalanta - Fiorentina (3-1) || Serie A 2018/2019

Zondag 3 maart 2019 - 18:00 uur

In de Serie A 2018/2019 neemt Atalanta het zondag 3 maart 2019 om 18:00 uur in eigen huis op tegen Fiorentina. De wedstrijd wordt gespeeld in Gewiss Stadium in Bergamo.

Via de Atalanta - Fiorentina live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Atalanta - Fiorentina (3-1)

Het Serie A duel tussen Atalanta en Fiorentina is onder leiding van scheidsrechter Marco Guida geëindigd in een 3-1 overwinning voor Atalanta. Na 45 minuten stond er een 2-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Fiorentina kwam razendsnel uit de startblokken en dat resulteerde in een snelle 0-1 voor sprong in de 3e minuut, dankzij een goal van L. Muriel. Atalanta kwam in de 28e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van J. Iličić, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 34e minuut zette A. Gómez zijn team op een 2-1 voorsprong, waarmee Atalanta de leiding in de wedstrijd nam.

Na 59 minuten werd de voorsprong voor Atalanta vergroot nadat R. Gosens de 3-1 wist te scoren.

Hierna blies de scheidsrechter af, waardoor de wedstrijd eindigde in een 3-1 winst voor Atalanta.

LIVE Atalanta - Fiorentina 3-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Atalanta - Fiorentina teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

3' Doelpunt Fiorentina Doelpunt L. Muriel Fiorentina 0-1
6' Gele kaart Fiorentina Gele kaart voor F. Ceccherini Fiorentina
28' Doelpunt Atalanta Doelpunt J. Iličić met assist van R. Freuler Atalanta 1-1
34' Doelpunt Atalanta Doelpunt A. Gómez Atalanta 2-1
35' Gele kaart Atalanta Gele kaart voor A. Masiello Atalanta
42' Gele kaart Atalanta Gele kaart voor R. Freuler Atalanta
49' Wissel Atalanta Wissel J. Palomino voor A. Masiello Atalanta
59' Doelpunt Atalanta Doelpunt R. Gosens met assist van T. Castagne Atalanta 3-1
65' Wissel Fiorentina Wissel B. Dabo voor V. Laurini Fiorentina
65' Wissel Fiorentina Wissel Vitor Hugo voor G. Pezzella Fiorentina
69' Gele kaart Atalanta Gele kaart voor M. de Roon Atalanta
72' Wissel Atalanta Wissel M. Pašalić voor D. Zapata Atalanta
81' Gele kaart Fiorentina Gele kaart voor J. Veretout Fiorentina
85' Wissel Fiorentina Wissel M. Pjaca voor F. Ceccherini Fiorentina
86' Gele kaart Atalanta Gele kaart voor J. Palomino Atalanta
88' Wissel Atalanta Wissel H. Hateboer voor R. Freuler Atalanta
Video hoogtepunten en samenvatting Atalanta - Fiorentina
Opstellingen Atalanta - Fiorentina
De opstellingen van Atalanta en Fiorentina zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Atalanta gaat aantreden in een 3-4-2-1 formatie en Fiorentina zal beginnen in een 3-4-2-1 opstelling.
Formatie 3-4-2-1
Coach Gian Piero Gasperini
Voorbeschouwing Atalanta - Fiorentina

Atalanta en Fiorentina treffen elkaar in de 26e speelronde van de Serie A van het seizoen 2018/2019. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Marco Guida en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Atalanta en Fiorentina in de Serie A vond plaats op 30 september 2018 en dat duel eindigde in een overwinning voor Fiorentina. Op basis van de afgelopen 23 duels tussen beide teams is Fiorentina favoriet. 13 keer wist de ploeg van Atalanta te winnen, tegenover 2 winstpartijen voor Atalanta. 8 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Atalanta 2
Winst Fiorentina 13
Gelijkspel 8
Totaal 23

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Atalanta op een 8e positie staat, terwijl we Fiorentina terugvinden op de 9e plaats.