Nabeschouwing Atalanta - Lazio (3-2) || Serie A 2019/2020

Woensdag 24 juni 2020 - 21:45 uur

In de Serie A 2019/2020 neemt Atalanta het woensdag 24 juni 2020 om 21:45 uur in eigen huis op tegen Lazio. De wedstrijd wordt gespeeld in KKWing Stadium in Bergamo.

Via de Atalanta - Lazio live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Atalanta - Lazio (3-2)

Het Serie A duel tussen Atalanta en Lazio is onder leiding van scheidsrechter Daniele Orsato geëindigd in een 3-2 overwinning voor Atalanta. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 1-2 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-2 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Een ongelukkig eerste eigen doelpunt van M. De Roon zette Lazio op een 0-1 voorsprong in de 5e minuut van de wedstrijd. Lazio vergrootte in de 11e minuut de voorsprong nadat het via een goal van S. Milinkovic-Savic op een 0-2 voorsprong kwam te staan. In de 38e minuut wist Atalanta de achterstand terug te brengen door de 1-2 te scoren via R. Gosens.

Na 66 minuten werd de stand tussen beide teams weer gelijk getrokken, nadat R. Malinovsky de 2-2 maakte voor Atalanta. Zo leek de wedstrijd te gaan eindigen in een gelijkspel. Het was uiteindelijk Atalanta dat in de 80e minuut toch nog langszij wist te komen, nadat J. Palomino de 3-2 wist te scoren en hiermee tevens matchwinnaar werd.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Daniele Orsato en eindigde de wedstrijd dus met een 3-2 stand in het voordeel van Atalanta.

LIVE Atalanta - Lazio 3-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Atalanta - Lazio teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

5' Eigen doelpunt Lazio Eigen doelpunt M. De Roon Lazio 0-1
11' Doelpunt Lazio Doelpunt S. Milinkovic-Savic met assist van L. Alberto Lazio 0-2
38' Doelpunt Atalanta Doelpunt R. Gosens met assist van H. Hateboer Atalanta 1-2
52' Gele kaart Atalanta Gele kaart voor R. Toloi Atalanta
55' Wissel Lazio Wissel F. Caicedo voor J. Correa Lazio
56' Gele kaart Atalanta Gele kaart voor M. De Roon Atalanta
60' Wissel Lazio Wissel M. Parolo voor D. Cataldi Lazio
66' Doelpunt Atalanta Doelpunt R. Malinovsky met assist van M. De Roon Atalanta 2-2
69' Wissel Atalanta Wissel T. Castagne voor R. Gosens Atalanta
70' Wissel Atalanta Wissel L. Muriel voor D. Zapata Atalanta
72' Gele kaart Lazio Gele kaart voor S. Milinkovic-Savic Lazio
76' Wissel Lazio Wissel J. Lukaku voor Jony Lazio
77' Wissel Lazio Wissel A. Anderson voor L. Alberto Lazio
77' Wissel Lazio Wissel Bastos voor S. Radu Lazio
77' Wissel Atalanta Wissel J. Ilicic voor R. Malinovsky Atalanta
80' Doelpunt Atalanta Doelpunt J. Palomino met assist van A. Gomez Atalanta 3-2
85' Gele kaart Lazio Gele kaart voor Patric Lazio
Video hoogtepunten en samenvatting Atalanta - Lazio
Opstellingen Atalanta - Lazio
De opstellingen van Atalanta en Lazio zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Atalanta gaat aantreden in een 3-4-3 formatie en Lazio zal beginnen in een 3-1-4-2 opstelling.
Voorbeschouwing Atalanta - Lazio

Atalanta en Lazio treffen elkaar in de 27e speelronde van de Serie A van het seizoen 2019/2020. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Daniele Orsato en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Atalanta en Lazio in de Serie A vond plaats op 19 oktober 2019 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 25 duels tussen beide teams is Lazio favoriet. 11 keer wist de ploeg van Atalanta te winnen, tegenover 9 winstpartijen voor Atalanta. 5 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Atalanta 9
Winst Lazio 11
Gelijkspel 5
Totaal 25

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Atalanta op een 4e positie staat, terwijl we Lazio terugvinden op de 2e plaats.