Nabeschouwing Atalanta - Napoli (2-0) || Serie A 2019/2020

Donderdag 2 juli 2020 - 19:30 uur

In de Serie A 2019/2020 neemt Atalanta het donderdag 2 juli 2020 om 19:30 uur in eigen huis op tegen Napoli. De wedstrijd wordt gespeeld in KKWing Stadium in Bergamo.

Via de Atalanta - Napoli live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Atalanta - Napoli (2-0)

Het Serie A duel tussen Atalanta en Napoli is onder leiding van scheidsrechter Daniele Doveri geëindigd in een 2-0 overwinning voor Atalanta. Na 45 minuten stond er een 0-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel pas in de tweede helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 47e minuut door M. Pasalic, waarmee Atalanta met 1-0 de leiding nam. Atalanta vergrootte in de 56e minuut de voorsprong nadat het via een goal van R. Gosens op een 2-0 voorsprong kwam te staan.

Aan het einde van de tweede helft floot de arbiter af, waarmee de wedstrijd met 2-0 eindigde in een overwinning voor Atalanta.

LIVE Atalanta - Napoli 2-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Atalanta - Napoli teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

30' Wissel Napoli Wissel A. Meret voor D. Ospina Napoli
47' Doelpunt Atalanta Doelpunt M. Pasalic met assist van A. Gomez Atalanta 1-0
56' Doelpunt Atalanta Doelpunt R. Gosens met assist van R. Toloi Atalanta 2-0
57' Wissel Napoli Wissel H. Lozano voor D. Mertens Napoli
58' Wissel Napoli Wissel A. Milik voor L. Insigne Napoli
67' Gele kaart Napoli Gele kaart voor M. Rui Napoli
72' Wissel Atalanta Wissel J. Palomino voor M. Caldara Atalanta
73' Wissel Napoli Wissel J. Callejon voor M. Politano Napoli
73' Wissel Napoli Wissel S. Lobotka voor D. Demme Napoli
81' Wissel Atalanta Wissel H. Hateboer voor B. Djimsiti Atalanta
88' Gele kaart Atalanta Gele kaart voor R. Toloi Atalanta
88' Wissel Atalanta Wissel L. Muriel voor A. Gomez Atalanta
88' Wissel Atalanta Wissel A. Tameze voor M. Pasalic Atalanta
89' Wissel Atalanta Wissel B. Sutalo voor R. Toloi Atalanta
Video hoogtepunten en samenvatting Atalanta - Napoli
Opstellingen Atalanta - Napoli
De opstellingen van Atalanta en Napoli zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Atalanta gaat aantreden in een 3-4-2-1 formatie en Napoli zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Voorbeschouwing Atalanta - Napoli

Atalanta en Napoli treffen elkaar in de 29e speelronde van de Serie A van het seizoen 2019/2020. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Daniele Doveri en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Atalanta en Napoli in de Serie A vond plaats op 30 oktober 2019 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 23 duels tussen beide teams is Napoli favoriet. 10 keer wist de ploeg van Atalanta te winnen, tegenover 8 winstpartijen voor Atalanta. 5 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Atalanta 8
Winst Napoli 10
Gelijkspel 5
Totaal 23

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Atalanta op een 4e positie staat, terwijl we Napoli terugvinden op de 6e plaats.