Nabeschouwing Atalanta - Sampdoria (2-0) || Serie A 2019/2020

Woensdag 8 juli 2020 - 21:45 uur

In de Serie A 2019/2020 neemt Atalanta het woensdag 8 juli 2020 om 21:45 uur in eigen huis op tegen Sampdoria. De wedstrijd wordt gespeeld in KKWing Stadium in Bergamo.

Via de Atalanta - Sampdoria live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Atalanta - Sampdoria (2-0)

Het Serie A duel tussen Atalanta en Sampdoria is onder leiding van scheidsrechter Antonio Giua geëindigd in een 2-0 overwinning voor Atalanta. Na 45 minuten stond er een 0-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste opvallende moment van de wedstrijd was de rode kaart voor C. van Sampdoria. Na een tweede gele kaart te hebben gekregen moest deze in de 66e minuut het veld moest verlaten. Op de eerste goal van de wedstrijd moest uiteindelijk behoorlijk lang gewacht worden, want pas na 75 minuten was het R. Toloi die Atalanta op een 1-0 voorsprong zette. Er werd in de eerste helft verder niet meer gescoord, waardoor beide ploegen met een 1-0 tussenstand de rust in gingen. In de tweede helft liep Atalanta via een goal van L. Muriel in de 85e minuut verder uit naar een stand van 2-0.

Aan het einde van de tweede helft floot de arbiter af, waarmee de wedstrijd met 2-0 eindigde in een overwinning voor Atalanta.

LIVE Atalanta - Sampdoria 2-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Atalanta - Sampdoria teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

24' Gele kaart Atalanta Gele kaart voor B. Djimsiti Atalanta
35' Gele kaart Sampdoria Gele kaart voor M. Thorsby Sampdoria
52' Wissel Atalanta Wissel M. De Roon voor B. Djimsiti Atalanta
56' Gele kaart Sampdoria Gele kaart voor J. Jankto Sampdoria
63' Gele kaart Atalanta Gele kaart voor Gasperini G. Atalanta
63' Gele kaart Sampdoria Gele kaart voor C. Sampdoria
65' Gele kaart Sampdoria Gele kaart voor B. Bereszynski Sampdoria
66' Tweede gele kaart Sampdoria Tweede gele kaart voor C. Sampdoria
69' Wissel Atalanta Wissel R. Malinovsky voor J. Ilicic Atalanta
70' Wissel Atalanta Wissel L. Muriel voor M. Pasalic Atalanta
75' Doelpunt Atalanta Doelpunt R. Toloi met assist van R. Malinovsky Atalanta 1-0
82' Wissel Sampdoria Wissel G. Ramirez voor M. Gabbiadini Sampdoria
82' Wissel Sampdoria Wissel T. Augello voor J. Jankto Sampdoria
83' Wissel Sampdoria Wissel A. La Gumina voor A. Ekdal Sampdoria
85' Doelpunt Atalanta Doelpunt L. Muriel Atalanta 2-0
86' Wissel Atalanta Wissel B. Sutalo voor D. Zapata Atalanta
86' Wissel Atalanta Wissel T. Castagne voor R. Gosens Atalanta
91' Wissel Sampdoria Wissel F. DAmico voor F. Depaoli Sampdoria
94' Gele kaart Atalanta Gele kaart voor T. Castagne Atalanta
Video hoogtepunten en samenvatting Atalanta - Sampdoria
Opstellingen Atalanta - Sampdoria
De opstellingen van Atalanta en Sampdoria zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Atalanta gaat aantreden in een 3-4-1-2 formatie en Sampdoria zal beginnen in een 4-5-1 opstelling.
Voorbeschouwing Atalanta - Sampdoria

Atalanta en Sampdoria treffen elkaar in de 31e speelronde van de Serie A van het seizoen 2019/2020. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Antonio Giua en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Atalanta en Sampdoria in de Serie A vond plaats op 10 november 2019 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 23 duels tussen beide teams is Sampdoria favoriet. 12 keer wist de ploeg van Atalanta te winnen, tegenover 8 winstpartijen voor Atalanta. 3 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Atalanta 8
Winst Sampdoria 12
Totaal 23

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Atalanta op een 3e positie staat, terwijl we Sampdoria terugvinden op de 16e plaats.