Nabeschouwing Atalanta - Sassuolo (4-1) || Serie A 2019/2020

Zondag 21 juni 2020 - 19:30 uur

In de Serie A 2019/2020 neemt Atalanta het zondag 21 juni 2020 om 19:30 uur in eigen huis op tegen Sassuolo. De wedstrijd wordt gespeeld in KKWing Stadium in Bergamo.

Via de Atalanta - Sassuolo live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Atalanta - Sassuolo (4-1)

Het Serie A duel tussen Atalanta en Sassuolo is onder leiding van scheidsrechter Daniele Chiffi geëindigd in een 4-1 overwinning voor Atalanta. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 3-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 4-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 16e minuut door B. Djimsiti, waarmee Atalanta met 1-0 de leiding nam. Atalanta vergrootte in de 31e minuut de voorsprong nadat het via een goal van D. Zapata op een 2-0 voorsprong kwam te staan. Een eigen doelpunt van M. Bourabia zorgde ervoor dat Atalanta in de 37e minuut op 3-0 kwam te staan.

Ook na de derde treffer nam Atalanta geen gas terug, waardoor in de 66e minuut de 4-0 volgde die op naam kwam van D. Zapata. In de 73e minuut werd Gasperini G. van Atalanta met een rode kaart van het veld gestuurd, waardoor Atalanta met een speler minder het resterende gedeelte van de wedstrijd moest vervolgen. In de 92e minuut werd opnieuw gescoord. Dit keer was het M. Bourabia die namens Sassuolo het net wist te raken.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Daniele Chiffi bij een 4-1 eindstand in het voordeel van Atalanta.

LIVE Atalanta - Sassuolo 4-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Atalanta - Sassuolo teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

9' Gele kaart Sassuolo Gele kaart voor J. Toljan Sassuolo
16' Doelpunt Atalanta Doelpunt B. Djimsiti met assist van M. Caldara Atalanta 1-0
31' Doelpunt Atalanta Doelpunt D. Zapata Atalanta 2-0
37' Eigen doelpunt Atalanta Eigen doelpunt M. Bourabia Atalanta 3-0
40' Gele kaart Atalanta Gele kaart voor M. Pasalic Atalanta
47' Gele kaart Sassuolo Gele kaart voor F. Peluso Sassuolo
46' Wissel Sassuolo Wissel M. Muldur voor J. Toljan Sassuolo
60' Wissel Sassuolo Wissel F. Djuricic voor D. Berardi Sassuolo
61' Wissel Sassuolo Wissel L. Haraslin voor J. Boga Sassuolo
65' Gele kaart Sassuolo Gele kaart voor Marlon Sassuolo
66' Doelpunt Atalanta Doelpunt D. Zapata met assist van A. Gomez Atalanta 4-0
69' Wissel Atalanta Wissel L. Muriel voor D. Zapata Atalanta
69' Wissel Atalanta Wissel T. Castagne voor R. Gosens Atalanta
69' Wissel Sassuolo Wissel G. Magnani voor Marlon Sassuolo
70' Wissel Atalanta Wissel R. Malinovsky voor R. Freuler Atalanta
73' Rode kaart Atalanta Rode kaart voor Gasperini G. Atalanta
75' Gele kaart Atalanta Gele kaart voor B. Djimsiti Atalanta
77' Wissel Sassuolo Wissel P. Obiang voor M. Locatelli Sassuolo
82' Gele kaart Atalanta Gele kaart voor L. Muriel Atalanta
86' Wissel Atalanta Wissel R. Toloi voor B. Djimsiti Atalanta
88' Wissel Atalanta Wissel E. Colley voor A. Gomez Atalanta
91' Gele kaart Atalanta Gele kaart voor R. Toloi Atalanta
92' Doelpunt Sassuolo Doelpunt M. Bourabia Sassuolo 4-1
Video hoogtepunten en samenvatting Atalanta - Sassuolo
Opstellingen Atalanta - Sassuolo
De opstellingen van Atalanta en Sassuolo zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Atalanta gaat aantreden in een 3-5-2 formatie en Sassuolo zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Coach Gian Piero Gasperini
Voorbeschouwing Atalanta - Sassuolo

Atalanta en Sassuolo treffen elkaar in de 25e speelronde van de Serie A van het seizoen 2019/2020. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Daniele Chiffi en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Atalanta en Sassuolo in de Serie A vond plaats op 28 september 2019 en dat duel eindigde in een overwinning voor Atalanta. Op basis van de afgelopen 13 duels tussen beide ploegen is Atalanta favoriet. De thuisploeg wist 7 keer te winnen, terwijl Sassuolo slechts 2 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 4 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Atalanta 7
Winst Sassuolo 2
Totaal 13

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Atalanta op een 4e positie staat, terwijl we Sassuolo terugvinden op de 11e plaats.