Nabeschouwing Atalanta - SPAL (2-1) || Serie A 2018/2019

Zondag 10 februari 2019 - 15:00 uur

In de Serie A 2018/2019 neemt Atalanta het zondag 10 februari 2019 om 15:00 uur in eigen huis op tegen SPAL. De wedstrijd wordt gespeeld in Gewiss Stadium in Bergamo.

Via de Atalanta - SPAL live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Atalanta - SPAL (2-1)

Het Serie A duel tussen Atalanta en SPAL is onder leiding van scheidsrechter Davide Massa geëindigd in een 2-1 overwinning voor Atalanta. Na 45 minuten stond er een 0-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 8e minuut door A. Petagna, waarmee SPAL met 0-1 de leiding nam. Atalanta kwam in de 57e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van J. Iličić, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 79e minuut zette D. Zapata zijn team op een 2-1 voorsprong, waarmee Atalanta de leiding in de wedstrijd nam. Het bleek uiteindelijk het beslissende doelpunt van de wedstrijd te zijn, want beide teams wisten hierna niet meer tot scoren te komen.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Davide Massa, waardoor Atalanta dankzij een 2-1 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE Atalanta - SPAL 2-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Atalanta - SPAL teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

4' Gele kaart SPAL Gele kaart voor S. Missiroli SPAL
8' Doelpunt SPAL Doelpunt A. Petagna met assist van J. Kurtič SPAL 0-1
12' Gele kaart SPAL Gele kaart voor M. Valoti SPAL
13' Gele kaart Atalanta Gele kaart voor H. Hateboer Atalanta
29' Gele kaart SPAL Gele kaart voor A. Paloschi SPAL
57' Doelpunt Atalanta Doelpunt J. Iličić met assist van D. Zapata Atalanta 1-1
72' Wissel Atalanta Wissel R. Gosens voor T. Castagne Atalanta
72' Wissel SPAL Wissel A. Murgia voor M. Valoti SPAL
78' Wissel Atalanta Wissel M. Pašalić voor R. Freuler Atalanta
79' Wissel SPAL Wissel M. Antenucci voor A. Petagna SPAL
79' Doelpunt Atalanta Doelpunt D. Zapata met assist van H. Hateboer Atalanta 2-1
83' Wissel SPAL Wissel S. Floccari voor K. Bonifazi SPAL
90' Wissel Atalanta Wissel M. Pessina voor A. Gómez Atalanta
Video hoogtepunten en samenvatting Atalanta - SPAL
Opstellingen Atalanta - SPAL
De opstellingen van Atalanta en SPAL zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Atalanta gaat aantreden in een 3-4-1-2 formatie en SPAL zal beginnen in een 3-5-2 opstelling.
Formatie 3-4-1-2
Coach Gian Piero Gasperini
Coach Leonardo Semplici
Voorbeschouwing Atalanta - SPAL

Atalanta en SPAL treffen elkaar in de 23e speelronde van de Serie A van het seizoen 2018/2019. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Davide Massa en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Atalanta en SPAL in de Serie A vond plaats op 17 september 2018 en dat duel eindigde in een overwinning voor SPAL. Op basis van de afgelopen 3 duels tussen beide teams is SPAL favoriet. 1 keer wist de ploeg van Atalanta te winnen, tegenover 0 winstpartijen voor Atalanta. 2 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Atalanta 0
Winst SPAL 1
Totaal 3

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Atalanta op een 7e positie staat, terwijl we SPAL terugvinden op de 14e plaats.

De weersverwachting voor deze wedstrijd is motregen.