Nabeschouwing Bologna - Genoa (0-3) || Serie A 2019/2020

Zaterdag 15 februari 2020 - 18:00 uur

In de Serie A 2019/2020 neemt Bologna het zaterdag 15 februari 2020 om 18:00 uur in eigen huis op tegen Genoa. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadio Renato Dall'Ara in Bologna.

Via de Bologna - Genoa live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Bologna - Genoa (0-3)

Het Serie A duel tussen Bologna en Genoa is onder leiding van scheidsrechter Davide Massa geëindigd in een 0-3 overwinning voor Genoa. Na 45 minuten stond er een 0-2 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 0-3 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 28e minuut door A. Soumaoro, waarmee Genoa met 0-1 de leiding nam. In de 34e minuut moest J. Schouten van het veld vertrekken nadat scheidsrechter Davide Massa een rode kaart had getrokken. Hierdoor moest Bologna verder met een speler minder. In de 44e werd de voorsprong voor Genoa verdubbeld dankzij een doelpunt van A. Sanabria.

In de 89e minuut moest Bologna verder met een man minder, nadat S. Denswil een tweede gele kaart kreeg. In de 90e minuut werd de stand op 0-3 gezet na een benutte penalty van Genoa speler D. Criscito.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Davide Massa, waardoor Genoa dankzij een 0-3 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE Bologna - Genoa 0-3

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Bologna - Genoa teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

13' Wissel Genoa Wissel A. Pinamonti voor G. Pandev Genoa
28' Doelpunt Genoa Doelpunt A. Soumaoro met assist van A. Masiello Genoa 0-1
34' Rode kaart Bologna Rode kaart voor J. Schouten Bologna
40' Gele kaart Genoa Gele kaart voor P. Ankersen Genoa
44' Doelpunt Genoa Doelpunt A. Sanabria met assist van I. Radovanovic Genoa 0-2
46' Wissel Genoa Wissel E. Goldaniga voor P. Ankersen Genoa
53' Gele kaart Genoa Gele kaart voor E. Goldaniga Genoa
57' Gele kaart Genoa Gele kaart voor S. Sturaro Genoa
61' Wissel Bologna Wissel N. Dominguez voor M. Bani Bologna
61' Wissel Bologna Wissel A. Skov Olsen voor R. Orsolini Bologna
65' Gele kaart Bologna Gele kaart voor S. Denswil Bologna
75' Wissel Genoa Wissel F. Cassata voor I. Radovanovic Genoa
79' Wissel Bologna Wissel M. Juwara voor M. Svanberg Bologna
81' Gele kaart Genoa Gele kaart voor A. Soumaoro Genoa
81' Gele kaart Bologna Gele kaart voor N. Dominguez Bologna
85' Gele kaart Genoa Gele kaart voor F. Cassata Genoa
89' Tweede gele kaart Bologna Tweede gele kaart voor S. Denswil Bologna
90' Penalty Genoa Penalty D. Criscito Genoa 0-3
Video hoogtepunten en samenvatting Bologna - Genoa
Opstellingen Bologna - Genoa
De opstellingen van Bologna en Genoa zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Bologna gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Genoa zal beginnen in een 3-5-2 opstelling.
Voorbeschouwing Bologna - Genoa

Bologna en Genoa treffen elkaar in de 24e speelronde van de Serie A van het seizoen 2019/2020. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Davide Massa en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Bologna en Genoa in de Serie A vond plaats op 25 september 2019 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 21 duels tussen beide ploegen is Bologna favoriet. De thuisploeg wist 8 keer te winnen, terwijl Genoa slechts 6 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 7 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Bologna 8
Winst Genoa 6
Gelijkspel 7
Totaal 21

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Bologna op een 7e positie staat, terwijl we Genoa terugvinden op de 18e plaats.