Nabeschouwing Bologna - Napoli (3-2) || Serie A 2018/2019

Zaterdag 25 mei 2019 - 20:30 uur

In de Serie A 2018/2019 neemt Bologna het zaterdag 25 mei 2019 om 20:30 uur in eigen huis op tegen Napoli. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadio Renato Dall'Ara in Bologna.

Via de Bologna - Napoli live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Bologna - Napoli (3-2)

Het Serie A duel tussen Bologna en Napoli is onder leiding van scheidsrechter Aleandro Di Paolo geëindigd in een 3-2 overwinning voor Bologna. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 2-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-2 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 43e minuut door F. Santander, waarmee Bologna met 1-0 de leiding nam. Bologna vergrootte in de 45e minuut de voorsprong nadat het via een goal van B. Dzemaili op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 57e minuut wist Napoli de achterstand terug te brengen door de 2-1 te scoren via F. Ghoulam.

Na 77 minuten werd de stand tussen beide teams weer gelijk getrokken, nadat D. Mertens de 2-2 maakte voor Napoli. Hierdoor volgde voor beide ploegen en het publiek nog een spannende slotfase. Zo leek de wedstrijd te gaan eindigen in een gelijkspel. Het was uiteindelijk Bologna dat in de 88e minuut toch nog langszij wist te komen, nadat F. Santander de 3-2 wist te scoren en hiermee tevens matchwinnaar werd.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Aleandro Di Paolo bij een 3-2 eindstand in het voordeel van Bologna.

LIVE Bologna - Napoli 3-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Bologna - Napoli teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

43' Doelpunt Bologna Doelpunt F. Santander met assist van R. Palacio Bologna 1-0
45' Doelpunt Bologna Doelpunt B. Dzemaili met assist van F. Santander Bologna 2-0
57' Doelpunt Napoli Doelpunt F. Ghoulam met assist van F. Ruiz Napoli 2-1
63' Wissel Napoli Wissel D. Mertens voor L. Insigne Napoli
64' Wissel Napoli Wissel J. Callejon voor S. Verdi Napoli
77' Doelpunt Napoli Doelpunt D. Mertens met assist van A. Younes Napoli 2-2
79' Gele kaart Napoli Gele kaart voor P. Zielinski Napoli
83' Wissel Bologna Wissel M. Destro voor B. Dzemaili Bologna
83' Wissel Bologna Wissel M. Svanberg voor R. Soriano Bologna
84' Wissel Napoli Wissel G. Gaetano voor A. Younes Napoli
86' Wissel Bologna Wissel L. Krejci voor R. Palacio Bologna
88' Doelpunt Bologna Doelpunt F. Santander met assist van M. Dijks Bologna 3-2
Video hoogtepunten en samenvatting Bologna - Napoli
Opstellingen Bologna - Napoli
De opstellingen van Bologna en Napoli zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Bologna gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Napoli zal beginnen in een 4-4-2 opstelling.
Coach Carlo Ancelotti
Voorbeschouwing Bologna - Napoli

Bologna en Napoli treffen elkaar in de 38e speelronde van de Serie A van het seizoen 2018/2019. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Aleandro Di Paolo en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Bologna en Napoli in de Serie A vond plaats op 29 december 2018 en dat duel eindigde in een overwinning voor Napoli. Op basis van de afgelopen 19 duels tussen beide teams is Napoli favoriet. 12 keer wist de ploeg van Bologna te winnen, tegenover 4 winstpartijen voor Bologna. 3 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Bologna 4
Winst Napoli 12
Totaal 19

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Bologna op een 12e positie staat, terwijl we Napoli terugvinden op de 2e plaats.