Nabeschouwing Empoli - Roma (0-2) || Serie A 2018/2019

Zaterdag 6 oktober 2018 - 20:30 uur

In de Serie A 2018/2019 neemt Empoli het zaterdag 6 oktober 2018 om 20:30 uur in eigen huis op tegen Roma. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadio Carlo Castellani in Empoli.

Via de Empoli - Roma live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Empoli - Roma (0-2)

Het Serie A duel tussen Empoli en Roma is onder leiding van scheidsrechter Paolo Silvio Mazzoleni geëindigd in een 0-2 overwinning voor Roma. Na 45 minuten stond er een 0-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 0-2 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 36e minuut door S. Nzonzi, waarmee Roma met 0-1 de leiding nam. Empoli kreeg via F. Caputo in de 58e minuut de kans om voor zijn team te scoren, nadat arbiter Paolo Silvio Mazzoleni de bal op de penaltystip had gelegd. De penalty werd echter gemist, waardoor de stand ongewijzigd bleef. Er werd in de eerste helft verder niet meer gescoord, waardoor beide ploegen met een 0-1 tussenstand de rust in gingen. In de tweede helft liep Roma via een goal van E. Džeko in de 85e minuut verder uit naar een stand van 0-2.

Aan het einde van de tweede helft floot de arbiter af, waarmee de wedstrijd met 0-2 eindigde in een overwinning voor Roma.

LIVE Empoli - Roma 0-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Empoli - Roma teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

35' Gele kaart Empoli Gele kaart voor I. Bennacer Empoli
36' Doelpunt Roma Doelpunt S. Nzonzi met assist van Lorenzo Pellegrini Roma 0-1
49' Gele kaart Roma Gele kaart voor Lorenzo Pellegrini Roma
58' Penalty gemist Empoli Penalty gemist F. Caputo Empoli
60' Wissel Roma Wissel A. Florenzi voor Lorenzo Pellegrini Roma
73' Wissel Empoli Wissel H. Traorè voor A. Acquah Empoli
73' Wissel Roma Wissel B. Cristante voor Lorenzo Pellegrini Roma
74' Wissel Roma Wissel Juan Jesus voor C. Ünder Roma
79' Wissel Empoli Wissel A. La Gumina voor L. Capezzi Empoli
83' Gele kaart Empoli Gele kaart voor M. Silvestre Empoli
85' Doelpunt Roma Doelpunt E. Džeko met assist van S. El Shaarawy Roma 0-2
Video hoogtepunten en samenvatting Empoli - Roma
Opstellingen Empoli - Roma
De opstellingen van Empoli en Roma zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Empoli gaat aantreden in een 4-3-2-1 formatie en Roma zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Formatie 4-3-2-1
Coach Aurelio Andreazzoli
Voorbeschouwing Empoli - Roma

Empoli en Roma treffen elkaar in de 8e speelronde van de Serie A van het seizoen 2018/2019. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Paolo Silvio Mazzoleni en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Empoli en Roma in de Serie A vond plaats op 1 april 2017 en dat duel eindigde in een overwinning voor Roma. Op basis van de afgelopen 12 duels tussen beide teams is Roma favoriet. 7 keer wist de ploeg van Empoli te winnen, tegenover 2 winstpartijen voor Empoli. 3 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Empoli 2
Winst Roma 7
Totaal 12

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Empoli op een 18e positie staat, terwijl we Roma terugvinden op de 10e plaats.