Nabeschouwing Fiorentina - Atalanta (1-2) || Serie A 2019/2020

Zaterdag 8 februari 2020 - 15:00 uur

In de Serie A 2019/2020 neemt Fiorentina het zaterdag 8 februari 2020 om 15:00 uur in eigen huis op tegen Atalanta. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadio Artemio Franchi in Firenze.

Via de Fiorentina - Atalanta live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Fiorentina - Atalanta (1-2)

Het Serie A duel tussen Fiorentina en Atalanta is onder leiding van scheidsrechter Maurizio Mariani geëindigd in een 1-2 overwinning voor Atalanta. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-2 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 32e minuut door F. Chiesa, waarmee Fiorentina met 1-0 de leiding nam. Atalanta kwam in de 49e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van D. Zapata, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 72e minuut zette R. Malinovsky zijn team op een 1-2 voorsprong, waarmee Atalanta de leiding in de wedstrijd nam. Het bleek uiteindelijk het beslissende doelpunt van de wedstrijd te zijn, want beide teams wisten hierna niet meer tot scoren te komen.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Maurizio Mariani, waardoor Atalanta dankzij een 1-2 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE Fiorentina - Atalanta 1-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Fiorentina - Atalanta teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

16' Gele kaart Fiorentina Gele kaart voor G. Castrovilli Fiorentina
27' Gele kaart Atalanta Gele kaart voor D. Zapata Atalanta
32' Doelpunt Fiorentina Doelpunt F. Chiesa Fiorentina 1-0
33' Gele kaart Atalanta Gele kaart voor P. Gollini Atalanta
46' Wissel Fiorentina Wissel D. Vlahovic voor P. Cutrone Fiorentina
49' Doelpunt Atalanta Doelpunt D. Zapata Atalanta 1-1
60' Gele kaart Fiorentina Gele kaart voor D. Vlahovic Fiorentina
64' Wissel Atalanta Wissel R. Malinovsky voor M. Pasalic Atalanta
72' Doelpunt Atalanta Doelpunt R. Malinovsky met assist van A. Gomez Atalanta 1-2
79' Wissel Fiorentina Wissel R. Sottil voor E. Pulgar Fiorentina
85' Wissel Fiorentina Wissel M. Badelj voor M. Benassi Fiorentina
90' Wissel Atalanta Wissel A. Tameze voor A. Gomez Atalanta
Video hoogtepunten en samenvatting Fiorentina - Atalanta
Opstellingen Fiorentina - Atalanta
De opstellingen van Fiorentina en Atalanta zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Fiorentina gaat aantreden in een 3-5-2 formatie en Atalanta zal beginnen in een 3-4-1-2 opstelling.
Formatie 3-4-1-2
Coach Gian Piero Gasperini
Voorbeschouwing Fiorentina - Atalanta

Fiorentina en Atalanta treffen elkaar in de 23e speelronde van de Serie A van het seizoen 2019/2020. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Maurizio Mariani en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Fiorentina en Atalanta in de Serie A vond plaats op 22 september 2019 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 25 duels tussen beide ploegen is Fiorentina favoriet. De thuisploeg wist 13 keer te winnen, terwijl Atalanta slechts 3 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 9 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Fiorentina 13
Winst Atalanta 3
Gelijkspel 9
Totaal 25

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Fiorentina op een 14e positie staat, terwijl we Atalanta terugvinden op de 4e plaats.