Nabeschouwing Fiorentina - Empoli (3-1) || Serie A 2018/2019

Zondag 16 december 2018 - 15:00 uur

In de Serie A 2018/2019 neemt Fiorentina het zondag 16 december 2018 om 15:00 uur in eigen huis op tegen Empoli. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadio Artemio Franchi in Firenze.

Via de Fiorentina - Empoli live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Fiorentina - Empoli (3-1)

Het Serie A duel tussen Fiorentina en Empoli is onder leiding van scheidsrechter Piero Giacomelli geëindigd in een 3-1 overwinning voor Fiorentina. Na 45 minuten stond er een 1-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 24e minuut door R. Krunić, waarmee Empoli met 0-1 de leiding nam. Fiorentina kwam in de 40e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van K. Mirallas, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 59e minuut zette G. Simeone zijn team op een 2-1 voorsprong, waarmee Fiorentina de leiding in de wedstrijd nam.

Na 78 minuten werd de voorsprong voor Fiorentina vergroot nadat B. Dabo de 3-1 wist te scoren.

Hierna blies de scheidsrechter af, waardoor de wedstrijd eindigde in een 3-1 winst voor Fiorentina.

LIVE Fiorentina - Empoli 3-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Fiorentina - Empoli teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

24' Doelpunt Empoli Doelpunt R. Krunić met assist van F. Caputo Empoli 0-1
40' Doelpunt Fiorentina Doelpunt K. Mirallas met assist van G. Simeone Fiorentina 1-1
53' Wissel Empoli Wissel L. Capezzi voor I. Bennacer Empoli
53' Gele kaart Fiorentina Gele kaart voor M. Benassi Fiorentina
55' Gele kaart Empoli Gele kaart voor R. Krunić Empoli
59' Doelpunt Fiorentina Doelpunt G. Simeone met assist van C. Biraghi Fiorentina 2-1
65' Gele kaart Fiorentina Gele kaart voor Gerson Fiorentina
71' Wissel Empoli Wissel J. Untersee voor L. Antonelli Empoli
72' Wissel Empoli Wissel M. Zajc voor H. Traorè Empoli
74' Wissel Fiorentina Wissel B. Dabo voor C. Nørgaard Fiorentina
75' Wissel Fiorentina Wissel V. Eysseric voor K. Mirallas Fiorentina
78' Doelpunt Fiorentina Doelpunt B. Dabo Fiorentina 3-1
93' Wissel Fiorentina Wissel D. Hancko voor C. Biraghi Fiorentina
Video hoogtepunten en samenvatting Fiorentina - Empoli
Opstellingen Fiorentina - Empoli
De opstellingen van Fiorentina en Empoli zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Fiorentina gaat aantreden in een 3-4-1-2 formatie en Empoli zal beginnen in een 5-3-2 opstelling.
Voorbeschouwing Fiorentina - Empoli

Fiorentina en Empoli treffen elkaar in de 16e speelronde van de Serie A van het seizoen 2018/2019. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Piero Giacomelli en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Fiorentina en Empoli in de Serie A vond plaats op 15 april 2017 en dat duel eindigde in een overwinning voor Empoli. Op basis van de afgelopen 12 duels tussen beide ploegen is Fiorentina favoriet. De thuisploeg wist 7 keer te winnen, terwijl Empoli slechts 2 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 3 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Fiorentina 7
Winst Empoli 2
Totaal 12

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Fiorentina op een 12e positie staat, terwijl we Empoli terugvinden op de 15e plaats.