Nabeschouwing Fiorentina - Parma (0-1) || Serie A 2018/2019

Woensdag 26 december 2018 - 15:00 uur

In de Serie A 2018/2019 neemt Fiorentina het woensdag 26 december 2018 om 15:00 uur in eigen huis op tegen Parma. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadio Artemio Franchi in Firenze.

Via de Fiorentina - Parma live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Fiorentina - Parma (0-1)

Het Serie A duel tussen Fiorentina en Parma is onder leiding van scheidsrechter Michael Fabbri geëindigd in een 0-1 overwinning voor Parma. Na 45 minuten stond er een 0-1 tussenstand op het scorebord, wat later ook de eindstand bleek te zijn.

Het enige doelpunt in de wedstrijd viel pas in de tweede helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 47e minuut door R. Inglese, waarmee Parma met 0-1 de leiding nam. In de 65e minuut moest Vitor Hugo van het veld vertrekken nadat scheidsrechter Michael Fabbri een rode kaart had getrokken. Hierdoor moest Fiorentina verder met een speler minder.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal, waardoor Parma uiteindelijk een bescheiden 0-1 overwinning wist te boeken.

LIVE Fiorentina - Parma 0-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Fiorentina - Parma teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

13' Gele kaart Fiorentina Gele kaart voor N. Milenković Fiorentina
18' Gele kaart Parma Gele kaart voor L. Rigoni Parma
31' Gele kaart Fiorentina Gele kaart voor G. Pezzella Fiorentina
39' Wissel Fiorentina Wissel V. Laurini voor N. Milenković Fiorentina
40' Gele kaart Fiorentina Gele kaart voor V. Laurini Fiorentina
47' Doelpunt Parma Doelpunt R. Inglese Parma 0-1
46' Wissel Parma Wissel M. Scozzarella voor L. Štulac Parma
54' Wissel Fiorentina Wissel Gerson voor M. Benassi Fiorentina
65' Rode kaart Fiorentina Rode kaart voor Vitor Hugo Fiorentina
69' Wissel Fiorentina Wissel F. Ceccherini voor E. Fernandes Fiorentina
74' Gele kaart Parma Gele kaart voor J. Biabiany Parma
75' Wissel Parma Wissel A. Barillà voor L. Rigoni Parma
87' Wissel Parma Wissel Y. Gervinho voor L. Siligardi Parma
88' Gele kaart Fiorentina Gele kaart voor Gerson Fiorentina
89' Gele kaart Parma Gele kaart voor R. Inglese Parma
91' Gele kaart Parma Gele kaart voor A. Deiola Parma
Video hoogtepunten en samenvatting Fiorentina - Parma
Opstellingen Fiorentina - Parma
De opstellingen van Fiorentina en Parma zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Fiorentina gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Parma zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Voorbeschouwing Fiorentina - Parma

Fiorentina en Parma treffen elkaar in de 18e speelronde van de Serie A van het seizoen 2018/2019. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Michael Fabbri en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Fiorentina en Parma in de Serie A vond plaats op 18 mei 2015 en dat duel eindigde in een overwinning voor Fiorentina. Op basis van de afgelopen 18 duels tussen beide ploegen is Fiorentina favoriet. De thuisploeg wist 9 keer te winnen, terwijl Parma slechts 3 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 6 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Fiorentina 9
Winst Parma 3
Gelijkspel 6
Totaal 18

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Fiorentina op een 7e positie staat, terwijl we Parma terugvinden op de 12e plaats.