Nabeschouwing Genoa - Atalanta (3-1) || Serie A 2018/2019

Zaterdag 22 december 2018 - 15:00 uur

In de Serie A 2018/2019 neemt Genoa het zaterdag 22 december 2018 om 15:00 uur in eigen huis op tegen Atalanta. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadio Comunale Luigi Ferraris in Genova.

Via de Genoa - Atalanta live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Genoa - Atalanta (3-1)

Het Serie A duel tussen Genoa en Atalanta is onder leiding van scheidsrechter Daniele Doveri geëindigd in een 3-1 overwinning voor Genoa. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

In de 36e minuut van de eerste helft van de wedstrijd kreeg J. Iličić van Atalanta via een penalty de kans om zijn team van 11 meter op voorsprong te schieten. Hij wist de penalty echter niet te benutten, waardoor de stand 0-0 bleef. Een ongelukkig eigen doelpunt van Rafael Tolói zorgde ervoor dat Genoa op 1-0 kwam te staan in de 51e minuut. Door een benutte penalty kwam Atalanta vervolgens op 1-1. Het was D. Zapata die vanaf 11 meter wist te scoren in de 55e minuut.

In de 67e minuut was het Genoa dat met 2-1 de leiding in de wedstrijd nam na een doelpunt van D. Lazović. In de 81e minuut moest Atalanta verder met een man minder, nadat J. Palomino een tweede gele kaart kreeg. Na 88 minuten kwam Genoa op een veiligere 3-1 voorsprong na een goal van K. Piątek. In de 93e minuut werd opnieuw een rode kaart uitgedeeld. Dit keer was het Rafael Tolói van Atalanta die voortijdig moest vertrekken.

Even later blies de scheidsrechter af, waardoor de wedstrijd eindigde in een 3-1 winst voor Genoa.

LIVE Genoa - Atalanta 3-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Genoa - Atalanta teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

4' Gele kaart Genoa Gele kaart voor C. Romero Genoa
6' Wissel Atalanta Wissel M. Pessina voor M. de Roon Atalanta
12' Gele kaart Atalanta Gele kaart voor J. Palomino Atalanta
36' Penalty gemist Atalanta Penalty gemist J. Iličić Atalanta
51' Eigen doelpunt Genoa Eigen doelpunt Rafael Tolói Genoa 1-0
46' Wissel Genoa Wissel E. Rolón voor Miguel Veloso Genoa
55' Gele kaart Genoa Gele kaart voor D. Criscito Genoa
55' Penalty Atalanta Penalty D. Zapata Atalanta 1-1
63' Wissel Atalanta Wissel E. Rigoni voor A. Gómez Atalanta
67' Doelpunt Genoa Doelpunt D. Lazović Genoa 2-1
71' Gele kaart Genoa Gele kaart voor E. Rolón Genoa
71' Wissel Genoa Wissel Sandro voor C. Kouamé Genoa
74' Wissel Atalanta Wissel M. Barrow voor D. Zapata Atalanta
81' Tweede gele kaart Atalanta Tweede gele kaart voor J. Palomino Atalanta
82' Wissel Genoa Wissel Pedro Pereira voor D. Lazović Genoa
88' Doelpunt Genoa Doelpunt K. Piątek met assist van Daniel Bessa Genoa 3-1
93' Rode kaart Atalanta Rode kaart voor Rafael Tolói Atalanta
Video hoogtepunten en samenvatting Genoa - Atalanta
Opstellingen Genoa - Atalanta
De opstellingen van Genoa en Atalanta zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Genoa gaat aantreden in een 3-1-4-2 formatie en Atalanta zal beginnen in een 3-4-1-2 opstelling.
Voorbeschouwing Genoa - Atalanta

Genoa en Atalanta treffen elkaar in de 17e speelronde van de Serie A van het seizoen 2018/2019. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Daniele Doveri en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Genoa en Atalanta in de Serie A vond plaats op 29 april 2018 en dat duel eindigde in een overwinning voor Atalanta. Op basis van de afgelopen 20 duels tussen beide teams is Atalanta favoriet. 7 keer wist de ploeg van Genoa te winnen, tegenover 6 winstpartijen voor Genoa. 7 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Genoa 6
Winst Atalanta 7
Gelijkspel 7
Totaal 20

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Genoa op een 14e positie staat, terwijl we Atalanta terugvinden op de 6e plaats.