Nabeschouwing Genoa - Juventus (1-3) || Serie A 2019/2020

Dinsdag 30 juni 2020 - 21:45 uur

In de Serie A 2019/2020 neemt Genoa het dinsdag 30 juni 2020 om 21:45 uur in eigen huis op tegen Juventus. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadio Comunale Luigi Ferraris in Genova.

Via de Genoa - Juventus live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Genoa - Juventus (1-3)

Het Serie A duel tussen Genoa en Juventus is onder leiding van scheidsrechter Giampaolo Calvarese geëindigd in een 1-3 overwinning voor Juventus. Na 45 minuten stond er een 0-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-3 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel pas in de tweede helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 50e minuut door P. Dybala, waarmee Juventus met 0-1 de leiding nam. Juventus vergrootte in de 57e minuut de voorsprong nadat het via een goal van C. Ronaldo op een 0-2 voorsprong kwam te staan. In de 73e minuut volgde een derde treffer van Juventus, waarmee D. Costa zijn ploeg op een comfortabele 0-3 voorsprong zette.

Na 76 minuten deed A. Pinamonti iets terug door de aansluitingstreffer te maken, waarmee de achterstand van Genoa werd verkleind tot 1-3. Hiermee kon een nederlaag voor Genoa echter niet meer worden voorkomen, want de ploeg wist hierna niet opnieuw tot scoren te komen.

Hierna blies de scheidsrechter af, waardoor de wedstrijd eindigde in een 1-3 winst voor Juventus.

LIVE Genoa - Juventus 1-3

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Genoa - Juventus teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

7' Gele kaart Genoa Gele kaart voor A. Favilli Genoa
33' Gele kaart Genoa Gele kaart voor L. Schone Genoa
47' Gele kaart Juventus Gele kaart voor L. Bonucci Juventus
46' Wissel Genoa Wissel L. Lerager voor L. Schone Genoa
46' Wissel Genoa Wissel A. Sanabria voor A. Favilli Genoa
50' Doelpunt Juventus Doelpunt P. Dybala met assist van J. Cuadrado Juventus 0-1
57' Doelpunt Juventus Doelpunt C. Ronaldo met assist van M. Pjanic Juventus 0-2
58' Gele kaart Genoa Gele kaart voor S. Sturaro Genoa
62' Wissel Genoa Wissel A. Barreca voor P. Ghiglione Genoa
66' Wissel Juventus Wissel D. Costa voor F. Bernardeschi Juventus
70' Gele kaart Genoa Gele kaart voor F. Cassata Genoa
73' Doelpunt Juventus Doelpunt D. Costa met assist van P. Dybala Juventus 0-3
74' Wissel Juventus Wissel A. Ramsey voor M. Pjanic Juventus
74' Wissel Juventus Wissel G. Higuain voor C. Ronaldo Juventus
75' Wissel Genoa Wissel D. Biraschi voor S. Sturaro Genoa
76' Doelpunt Genoa Doelpunt A. Pinamonti met assist van D. Biraschi Genoa 1-3
77' Wissel Genoa Wissel G. Pandev voor A. Pinamonti Genoa
80' Gele kaart Genoa Gele kaart voor A. Masiello Genoa
83' Wissel Juventus Wissel B. Matuidi voor A. Rabiot Juventus
83' Wissel Juventus Wissel M. Olivieri voor P. Dybala Juventus
Video hoogtepunten en samenvatting Genoa - Juventus
Opstellingen Genoa - Juventus
De opstellingen van Genoa en Juventus zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Genoa gaat aantreden in een 3-5-2 formatie en Juventus zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Voorbeschouwing Genoa - Juventus

Genoa en Juventus treffen elkaar in de 29e speelronde van de Serie A van het seizoen 2019/2020. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Giampaolo Calvarese en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Genoa en Juventus in de Serie A vond plaats op 30 oktober 2019 en dat duel eindigde in een overwinning voor Juventus. Op basis van de afgelopen 25 duels tussen beide teams is Juventus favoriet. 16 keer wist de ploeg van Genoa te winnen, tegenover 4 winstpartijen voor Genoa. 5 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Genoa 4
Winst Juventus 16
Gelijkspel 5
Totaal 25

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Genoa op een 17e positie staat, terwijl we Juventus terugvinden op de 1e plaats.